tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Θεμελιώθηκε το νέο κτιριακό συγκρότημα για το Μουσικο σχολείο της Τρίπολης

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Θεμελιώθηκε το νέο κτιριακό συγκρότημα για το Μουσικο σχολείο της Τρίπολης





Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος θεμελίωσε σήμερα το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης. Στην τελετή της θεμελίωσης παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νικόλαος Αγγελόπουλος, ο Νομάρχης Αρκαδίας κ. Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Αλέξανδρος Κοτσιάνης, ο καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.Σ.Κ κ. Ευθύμιος Αλεξανδρής.
Μετά το πέρας της τελετής θεμελίωσης ο Υφυπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Συνεχίζουμε την πορεία μας με τις ποιοτικές προδιαγραφές τις οποίες προσδιορίσαμε στο ξεκίνημα της νέας διακυβέρνησης: τα έργα να είναι περισσότερα από τα λόγια. Υλοποιούμε μεθοδικά το πρόγραμμά μας, με συνέπεια και αυταπάρνηση. Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας.
Θεμελιώσαμε σήμερα το δεύτερο μεγάλο έργο σχολικών υποδομών στην πόλη μας, το Μουσικό Σχολείο της Τρίπολης.
Ένα σχολικό συγκρότημα, σύγχρονο και πρότυπο, βιοκλιματικό και φιλικό στο περιβάλλον, κέντρο γραμμάτων και τεχνών, σπουδής και γνώσης της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας του πολιτισμού, της μουσικής, των νέων τεχνολογιών. Η δαπάνη κατασκευής και εξοπλισμού του νέου σχολικού συγκροτήματος ξεπερνά τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνω ότι το Αμφιθέατρο του μουσικού σχολείου θα αποτελεί έναν αυτόνομο χώρο πολιτισμού, εξοπλισμένο με οπτικοακουστικά συστήματα νέας τεχνολογίας, ικανός να φιλοξενεί και να προσφέρει στην τοπική κοινωνία εκδηλώσεις πολιτισμού υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών.

Εύχομαι στη νέα γενιά της πόλης μας να κατατάξει την καλλιτεχνική παιδεία στις προτεραιότητές της, την τέχνη της μουσικής στα ενδιαφέροντα της, το σχολείο ως τόπο των σπουδών της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter