tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Κλείνουν τον κόμβο της Στέρνας αύριο (12 το μεσημέρι) οι αγρότες!

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Κλείνουν τον κόμβο της Στέρνας αύριο (12 το μεσημέρι) οι αγρότες!



Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥ τονίζει ότι στην Παμπελοποννησιακή σύσκεψη αποφασίστηκε στις 19/1/2010 να ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις.
Και στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνονται τα παρακάτω: 

«Δεν πάει άλλο, βγαίνουμε στους δρόμους του αγώνα για να στήσουμε μπλόκα στην πολιτική της ΕΕ - κυβέρνησης που μας ξεκληρίζει, μας οδηγεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Βγαίνουμε στους δρόμους, στήνουμε μπλόκα, κάνουμε συλλαλητήρια -κλιμακώνουμε, Θα βγούμε νικητές. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και τα παιδιά μας. Αντιστεκόμαστε στην επίθεση που δεχόμαστε, που γίνεται πράξη και με την παραπέρα εφαρμογή της ΚΑΠ που προωθεί η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν την πολιτική της Ε.Ε. Είναι πολιτική που στηρίζει τους μεγαλέμπορους και τα μονοπώλια, τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής κοι τον αφανισμό των μικρών και μεσαίων αγροτών. ΤΩΡΑ! Μαζί με τους φυσικούς μας συμμάχους, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους ΕΒΕ και τους αυτοαπασχολούμενους να παλέψουμε για:

Την κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Την προστασία της ντόπιας παραγωγής από την εισαγωγή προϊόντων που παράγουμε στη χώρα μας-Αγροτική παραγωγή που θα εξυπηρετεί πριν απ'άλα τις εγχώριες διατροφικές ανάγκες. Δίνοντας προτεραιότητα στα κτηνοτροφικά προϊόντα, τον εφοδιασμό του μεταποιητικού τομέα με εγχώριες πρώτες αγροτικές ύλες, για παραγωγή φτηνών και υγιεινών προϊόντων, με σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντας ζωή στην ύπαιθρο.
Την κατάργηση του διαχωρισμού των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότη και μη (ετεροεπαγγελματίες), με βάση τα πρόσθετα εξωγεωργικά μεροκάματα.
•   Τη θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα στους μικρομεσαίους αγρότες.
•   Τη σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή', την τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και κατάργηση όλων των ^νόμιμων» και «παράνομων» παρακρατήσεων.
•   Τη μείωση του κόστους παραγωγής με εκτέλεση βασικών αγροτικών έργων υποδομής, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και μηχανήματα, των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης των αγροτών, μειωμένο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος, μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ, επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων, λιπασμάτων, μηχανημάτων, φυτοφαρμάκων, ζωοτροφών, κ.λ.π.
•   Την ουσιαστική ρύθμιση των αγροτοκτηνοτροφικών χρεών, το άμεσο σταμάτημα των πλειστηριασμών και του ξεπουλήματος των ιδιωτικό κεφάλαιο. Πάγωμα των δόσεων δανείων με διακανονισμό για τους μικρομεσαίους αγρότες.
•   Τον άμεσο διπλασιασμό της προνοιακής αγροτικής σύνταξης και τη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις γυναίκες.
•   Την εξυγίανση, εκδημοκρατισμό και στήριξη των συνεταιρισμών για να χτυπηθεί η εκμεταλλευτική δράση των εμποροβιομηχάνων.
•   Τη δωρεάν επιστημονική και τεχνική στήριξη από το κράτος σε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους, ψαράδες.
•   Την κατάργηση όλων των κανονισμών και οδηγιών που ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες.
•   Την πλήρη ασφάλιση της φυτικής και ζωϊκής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου απ'όλους τους κινδύνους με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ που θα επιχορηγείται από το κράτος και την άμεση αντιμετώπιση των χρεών του.
•   Την κατάργηση των εισφορών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και της συμμετοχής στα φάρμακα,
•   Τη διαμόρφωση προνομιακών στεγαστικών προγραμμάτων για τους νέους αγρότες - κτηνοτρόφους και δωρεάν τοποθέτηση της κεντρικής εγκατάστασης ηλεκτροδότησης των κτηνοτροφικών μονάδων.
•   Την αναβάθμιση των κοινωνικών συνθηκών της ζωής στην ύπαιθρο με δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία και δημιουργία πολιτιστικών - αθλητικών κέντρων»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter