tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Σημαντική είδηση - Αναστολή επί 2ετία της καταβολής των δόσεων για τα δάνεια των πυρόπληκτων επιχειρήσεων της Αρκαδίας

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Σημαντική είδηση - Αναστολή επί 2ετία της καταβολής των δόσεων για τα δάνεια των πυρόπληκτων επιχειρήσεων της Αρκαδίας

Θετικό αποτέλεσμα είχαν οι συντονισμένες ενέργειες των κ.κ. Προέδρων των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών, και η στήριξη των κ.κ. Βουλευτών των πυρόπληκτων νομών, για το θέμα της αναστολής επί 2ετία της καταβολής των δόσεων των δανείων που χορηγήθηκαν με εγγύηση του Δημοσίου σε επαγγελματίες  που υπέστησαν ζημία κατά τις πυρκαγιές του 2007.  Σε αυτό το διάστημα θα πληρώνονται μόνο οι τόκοι των δανείων, σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει, οι δανειολήπτες με τις τράπεζες.
Με τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου για την εξασφάλιση ρευστότητας στην ελληνική αγορά έγινε δεκτό το παραπάνω αίτημα ως ακολούθως:


«Επιχειρήσεις και επαγγελματίες των πυρόπληκτων νομών κατά τις πυρκαγιές του 2007 στους οποίους χορηγήθηκαν δάνεια δυνάμει της με αριθμό 2/54310/0025/13-9-2007 απόφασης του υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ Β 1858) δικαιούνται να ζητήσουν μέχρι την 15.4.2010 αναστολή επί διετία και αναδρομικά από 1.1.2010 της χρεολυτικής αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου και καταβολή των τόκων στη διάρκεια της αναστολής σύμφωνα με την περιοδικότητα του εκτοκισμού που προβλέπεται στη σύμβαση. Υπόχρεοι προς αποπληρωμή των τόκων είναι οι δανειολήπτες».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας αναφέρει ότι: «η συνάντηση που είχαμε στις 16 Δεκεμβρίου οι Πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών, συνοδευόμενοι και από βουλευτές των αντίστοιχων νομών, με την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη είχε τα καλύτερα αποτελέσματα. Το αίτημά μας, (των Προέδρων των πυρόπληκτων περιοχών) και η αποτελεσματικότητα των βουλευτών και ειδικά του βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο που είναι και αρμόδιος στις Οικονομικές Επιτροπές του Υπ. Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας έδωσε ανάσα στους επαγγελματίες που ήδη ταλανίζονται από τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες.
Τώρα με την τροπολογία με το Σχέδιο Νόμου  οι επαγγελματίες θα επανασχεδιάσουν τις προτεραιότητές τους και θα μπορέσουν να διατηρήσουν την βιωσιμότητά τους μέσα στο γενικευμένο κλίμα της οικονομικής κρίσης».
Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων περιοχών ήταν η κάλυψη των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών από το μέτρο της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και της διετούς αναστολής τοκοχρεωλυτικών καταβολών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter