tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΦΕΛΟΣ ΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ «ΜΠΟΥΝ» ΑΧΑΪΑ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑ;

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΦΕΛΟΣ ΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ «ΜΠΟΥΝ» ΑΧΑΪΑ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑ;



Υπάρχει μία παράμετρος που μας διαφεύγει, αλλά είναι σημαντική: Την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα σημερινά γεωγραφικά όρια, δύσκολα θα την κερδίσει το ΠΑΣΟΚ. Και γιατί μέχρι τότε θα έχει φθορά ως Κυβέρνηση, αλλά και επειδή στις τελευταίες Νομαρχιακές εκλογές δεν κατάφερε να κερδίσει καμία Νομαρχία. Όλος ο χάρτης της Περιφέρειας ήταν «γαλάζιος» το2006. Επομένως, με τα σημερινά δεδομένα, το ΠΑΣΟΚ –δεν θα γράψουμε ότι θα χάσει- αλλά θα δυσκολευτεί πολύ να κερδίσει τον «γαλάζιο»υποψήφιο Περιφερειάρχη (όποιος κι αν είναι). 


Αν όμως, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ενταχτεί (κυρίως) η Αχαΐα αλλά και η Ηλεία, τότε μπορούν να αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων και να «βαφτεί» τελικά «πράσινη» η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.
Και μην πει κανείς ότι στα κόμματα δεν υπολογίζουν αυτή την παράμετρο, γιατί είναι σαν να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του. Το ΠΑΣΟΚ θα λάβει σοβαρά υπόψην του αυτό το στοιχείο, διότι θέλει να κερδίσει όσες περισσότερες Περιφέρειες μπορεί στις επικείμενες εκλογές. Το ίδιο θα έκανε και η ΝΔ, αν ήταν στην Κυβέρνηση και περνούσε από το χέρι της να δημιουργήσει τις νέες περιφέρειες. Αυτή είναι η αλήθεια. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση..
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι οι φόβοι που εκφράζονται πως κάποιοι σχεδιάζουν μυστικά να πάρουν την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου από την Τρίπολη και να την πάνε στην Πάτρα, έχουν βάση και δεν είναι απλά σενάρια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter