tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ – «ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΕΣ» ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ!

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ – «ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΕΣ» ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ!



Τον χάρτη με τις χιλιομετρικές θέσεις του βασικού οδικού δικτύου που παρατηρήθηκε μεγάλη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων το έτος 2009, έδωσε στη δημοσιότητα η Τροχαία. Στον χάρτη αυτόν υπάρχουν όλοι οι επικίνδυνοι δρόμοι. Θα εστιάσουμε στην Πελοπόννησο, που μας αφορά άμεσα.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΠΑΤΡΩΝ: 

Πρόκειται για τον πιο επικίνδυνο εθνικό δρόμο της Ελλάδας. Ένας δρόμος στον οποίο έχουν γίνει αμέτρητα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα. Δεν προκαλεί καμία εντύπωση πως αυτός ο δρόμος είναι μέσα στον χάρτη που δημοσιοποίησε η Τροχαία. Τα δυο πιο επικίνδυνα σημεία του θεωρούνται το κομμάτι από το 155ο έως το 185ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών, δηλαδή από Ακράτα έως Καμάρες και το κομμάτι από το 120ο ως το 129ο  χλμ. (κόμβος Ξυλοκάστρου).

ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ «ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ»: Δύο σημεία αυτού του οδικού άξονα θεωρούνται επικίνδυνα, αφού έγιναν τα περισσότερα τροχαία μέσα στο 2009. πρόκειται για το 105ο χλμ. (Κόμβος Νεμέας) και το 123ο χλμ. (Κόμβος Στέρνας) της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Τριπόλεως.
ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ «ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ»: Στην Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, τα πιο πολλά τροχαία μέσα στο 2009 έγιναν στο 48ο χλμ. (Κουρτέση), στο κομμάτι από το 61ο ως το 64ο χλμ. (Ανδραβίδα) και στο τμήμα της εθνικής οδού από το 67ο ως το 82ο χλμ. (Γαστούνι-Αμαλιάδα).
Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι σε αυτό τον χάρτη, περιλαμβάνονται ακόμα το Καλογερικό, η Μεγαλόπολη και η Τσάκωνα, όπου η Τροχαία έχει καταγράψει τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter