tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΘΑ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΛΛΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ;

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΘΑ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΛΛΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ;

Όταν είχε προκύψει –για πρώτη φορά- θέμα με τα ράντζα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, τότε είχαμε γράψει μέσα από αυτή τη στήλη ότι μία λύση θα ήταν να χρησιμοποιηθούν προσωρινά τα άδεια κρεβάτια του στρατιωτικού νοσοκομείου της Τρίπολης, προκειμένου να μην υπάρχουν ασθενείς που στοιβάζονται σε διαδρόμους του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.
Εμείς τα γράφαμε, εδώ και 2,5 χρόνια!!! Πιο συγκεκριμένα, γράφαμε στις 17 Νοεμβρίου του 2007: «Οι ασθενείς στοιβάζονται στους διαδρόμους της Παθολογικής, ενώ δίπλα το Στρατιωτικό είναι άδειο…». Και προσθέταμε… «Από τις φωτογραφίες πάντως που δημοσιεύουν σήμερα οι «Αρκαδικές Ειδήσεις», μπορείτε να διακρίνετε τα ράντζα στους διαδρόμους του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και τους άδειους θαλάμους στο στρατιωτικό νοσοκομείο, που βρίσκεται στον ίδιο όροφο με την Παθολογική!
Και το ερώτημα είναι: Δεν θα μπορούσε προσωρινά και μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα αναδιαρρύθμισης του νοσοκομείου, να παραχωρηθούν κάποιοι κενοί θάλαμοι του στρατιωτικού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της Παθολογικής; Δεν οφείλει ο Υπουργός Υγείας να επικοινωνήσει με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και να του ζητήσει άδεια για να χρησιμοποιήσει τους κενούς θαλάμους του 411; Δεν θα έπρεπε να πιέσουν για να βρεθεί μία λύση οι πολιτικοί της Αρκαδίας;»

Όπως συμβαίνει συνήθως στην Τρίπολη, η λύση αυτή δεν προχώρησε. Όπως δεν προχώρησε καμία λύση και τα ράντζα εξακολουθούν να υπάρχουν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο!!!



ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ - ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


Η ιστοσελίδα www.iatronet.gr αποκάλυψε προ ημερών ότι σε στρατιωτικά νοσοκομεία θα μπορούν να νοσηλεύονται και ασφαλισμένοι άλλων Ταμείων, εκτός του στρατού.
Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την επίσκεψή του στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ήδη σε στρατιωτικά νοσοκομεία νοσηλεύονται υπό προϋποθέσεις ασφαλισμένοι του δημοσίου (ΟΠΑΔ), σημειώνοντας ότι το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και σε άλλα Ταμεία.
Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας θα ενισχυθούν με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, λέγοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την εξυγίανση των οικονομικών τους.
Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τη διοίκηση του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του, ενώ επισκέφθηκε ασθενείς και αντάλλαξε μαζί τους ευχές. Αν αντιμετωπιστεί το οξύ δημοσιονομικό πρόβλημα – είπε – θα μας επιτρέψει μετά να εφαρμόσουμε και όλη μας την πολιτική, για την υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης.

ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ;

Επειδή πρόκειται για μία απλή ανακοίνωση, κρατάμε μικρό καλάθι. Αλλά, αν εφαρμοστεί στην πράξη, τότε εκτιμάται ότι θα πάρει μία μεγάλη «ανάσα» το Παναρκαδικό Νοσοκομείο στο οποίο –λόγω των έργων αναδιαρρύθμισης που έγιναν στο εσωτερικό του- μειώθηκαν οι κλίνες του σε σημαντικό βαθμό. Βέβαια, οι συνθήκες νοσηλείας είναι πολύ πιο ανθρώπινες τώρα, όμως παράλληλα δημιουργήθηκαν προβλήματα τα οποία δεν είχε ξαναβιώσει ποτέ στην ιστορία του το Νοσοκομείο της Τρίπολης. Και αναφέρομαι σε ράντζα σε διαδρόμους της Παθολογικής Κλινικής και σε εικόνες απαράδεκτες με ασθενείς να νοσηλεύονται και να παρακολουθούνται από ιατρούς σε έναν διάδρομο!
Η αξιοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων, είναι μια καλή λύση. Αλλά, επαναλαμβάνω ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί. Να περιμένουμε τα λόγια να γίνουν πράξεις. Η υπόθεση αυτή δεν είναι απλή. Το στρατιωτικό νοσοκομείο για να λειτουργήσει κατ’ αυτό τον τρόπο χρειάζεται προσωπικό, προσλήψεις, να υπάρχει επαρκής στελέχωση. Θα γίνουν όλα αυτά;

ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!

«Όσον αφορά στα διόδια, δεν θα αναφερθώ σήμερα στην ολότητα του θέματος. Είναι ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί. Σας λέω ότι έχουμε κάνει συγκεκριμένα βήματα κι έχουμε κάνει ένα πρώτο κύκλο προετοιμασίας, προκειμένου να κάνουμε το δεύτερο βήμα που θα είναι η διαπραγμάτευση για το ύψος των διοδίων. Αλλά δεν μπαίνω σε αυτό σήμερα, θα περιοριστώ μόνο στο σκέλος εκείνο που αφορά στα διόδια στην περιοχή η οποία έχει πληγεί λόγω του κλειστού τμήματος των Τεμπών.» Αυτά είπε ο Ρέππας, στην τελευταία συνέντευξη τύπου που έδωσε στα ΜΜΕ.
Επί της ουσίας, δηλαδή, δεν είπε τίποτα καινούργιο. Και πολύ σύντομα θα γίνουν αυξήσεις και στον αυτοκινητόδρομο «Κορίνθου – Τρίπολης»… Εδώ, είναι ήδη 2,90 € τα διόδια.. Και θα αυξηθούν κι άλλο.. Πουν θα φτάσουν; Αν ο Ρέππας δεν καταφέρει να πετύχει μείωση της τιμής των διοδίων, μάλλον θα είναι πολυτέλεια για τον μέσο Έλληνα πολίτη να φύγει από την Τρίπολη και να πάει μέχρι την Αθήνα και το αντίστροφο…
Παράλογο; Υπερβολικό; Αυξάνουν τα διόδια, δημιουργούν νέα διόδια, αυξάνουν τα ασφάλιστρα των Ι.Χ., έχουν ήδη αυξήσει υπερβολικά τα τέλη κυκλοφορίας, ετοιμάζονται να εκτοξεύσουν την τιμή της βενζίνης; Θέλετε κι άλλα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter