tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: ΜΗΠΩΣ Η ΝΔ ΔΕΝ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ «ΧΡΙΣΜΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ;

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΜΗΠΩΣ Η ΝΔ ΔΕΝ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ «ΧΡΙΣΜΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ;


Όλοι «ψαχνόμαστε» για το ποιος μπορεί να είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος της Τρίπολης ο οποίος θα καταφέρει να εξασφαλίσει το «χρίσμα» της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται όμως ότι τζάμπα ψάχνουμε!
Ο Αντώνης Σαμαράς έριξε την «βόμβα», προχθές στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, όταν αποκάλυψε την πρόθεσή του να μην δώσει «χρίσματα» για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές!!!
Ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε: 

«Στη δική μας πολιτική ιδεολογία για την Τ.Α. ταιριάζει το αυτοδιοίκητο. Όμως, ο εναγκαλισμός της Τ.Α. από τα κόμματα έχει βλάψει και την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές Κοινωνίες και –κατά την άποψή μου- τα ίδια τα κόμματα. Γι’ αυτό και η Ν.Δ. θα αποφύγει την άμεση παρέμβασή της στην έκφραση των τοπικών Κοινωνιών και ιδιαίτερα των μικρότερων.
Ήρθε, πιστεύω, η ώρα της αποκομματικοποίησης της περιφέρειας, της χειραφέτησής της από τους δήθεν παντογνώστες του κέντρου, που αποφασίζουν για αυτήν πριν από αυτήν, χωρίς να γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητές της.
Και σε αυτήν την εξέλιξη, που την οδηγεί η ίδια η ζωή, χρήσιμο πιστεύω είναι να συνδράμουν, επιτέλους, όλα τα κόμματα.»

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι τόσο στο Δήμο Τρίπολης, όσο και στους άλλους Δήμους που θα δημιουργηθούν στην Αρκαδία, μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης», δεν πρόκειται να δοθούν «γαλάζια χρίσματα». Αυτό προκύπτει ως συμπέρασμα από τα όσα είπε ο Σαμαράς στην ΚΕΔΚΕ.
Βέβαια, ότι δεν θα δοθούν «χρίσματα», δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει μία προσεκτική κομματική στήριξη σε κάποιους υποψηφίους Δημάρχους. Μην γελιέστε. Είναι απίθανό, υπό τις παρούσες συνθήκες, να απεγκλωβιστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση από τον κομματικό εναγκαλισμό. Γιατί; Σας αναφέρω έναν απλό λόγο:
Οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) υποψήφιοι δεν θα μπορέσουν να «κλείσουν» ψηφοδέλτια, αν δεν υπάρχει η στήριξη του κόμματος. Για να καταλάβετε, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, υπήρξαν συνδυασμοί (εδώ, στην Αρκαδία) οι οποίοι δυσκολεύτηκαν να κλείσουν, ακόμα κι αν είχαν εξασφαλίσει «χρίσματα» από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Φανταστείτε, να μην είχαν ούτε «χρίσμα». Δεν θα μπορούσαν να «κατέβουν» στις εκλογές. Και το ίδιο θα γίνει και τώρα. Μπορεί η ΝΔ να μην βγάλει επίσημη ανακοίνωση και να πει στηρίζω τον συνδυασμό του Δημοσθένη ή του Μανδρώνη ή του Σμυρνιώτη ή του Λαμπρόπουλου, αλλά ανεπίσημα θα υπάρχει κομματική στήριξη σε κάποιον. Και το ίδιο θα γίνει και στη Μεγαλόπολη και στην Κυνουρία και στη Γορτυνία. Παντού…
Υ.Γ. Κρατάμε πάντως μία μικρή επιφύλαξη για το Δήμο Τρίπολης. Για έναν λόγο. Επειδή πρόκειται για την πρωτεύουσα του Νομού. Ίσως, στη ΝΔ να πουν τελικά ότι δεν δίνουμε «χρίσματα» σε κανέναν Δήμο, εκτός από τις πρωτεύουσες των Νομών. Δεν προκύπτει βέβαια κάτι τέτοιο μέσα από τα λεγόμενα του Σαμαρά, αλλά δεν αποκλείεται κιόλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter