tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: «ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΚΟΡΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»!!!

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

«ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΚΟΡΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»!!!

Στη Βουλή έγινε μία συζήτηση των επικαίρων ερωτήσεων που κατέθεσαν η Παπαρήγα, ο Καρατζαφέρης και ο Τσίπρας, προς τον Πρωθυπουργό, σχετικά με την αγροτική πολιτική της Κυβέρνησης και τις αγροτικές κινητοποιήσεις.
«Και τι μας ενδιαφέρει;» θα αναρωτηθείτε. Μας ενδιαφέρει, γιατί έκανε μία παρέμβαση ο Καρατζαφέρης που μας αφορά άμεσα, εμάς στην Αρκαδία.
Διαβάστε: 


«… Και βεβαίως, δεν νομίζω ότι περιποιεί τιμή σε κανέναν από εμάς να έχουμε σκόρδα Τουρκίας. Σε οποιοδήποτε σουπερμάρκετ πάτε να πάρετε δεν υπάρχουν σκόρδα από εδώ, από την Ελλάδα, δεν υπάρχουν σκόρδα από την Τρίπολη την πατρίδα μου, υπάρχουν σκόρδα Τουρκίας.
Φέραμε επί Κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, κύριε Πρωθυπουργέ, μαρούλια! Μαρούλια από την Ιταλία! Είναι δυνατόν να φέρνουμε μαρούλια από την Ιταλία; Ξέρετε πόσα λεφτά δώσαμε, συνάλλαγμα, χρηματάκια του ελληνικού λαού για να φέρουμε –έλεος!- μαρούλια από την Ιταλία; Πρέπει, λοιπόν, να βρεθεί ένας τρόπος. Ο κ. Σαρκοζί, κύριε Πρωθυπουργέ, έβαλε φόρο διοξειδίου του άνθρακα για οποιοδήποτε αγροτικό προϊόν προέρχεται από χώρα έξω από την Ευρώπη. Να το κάνουμε κι εμείς. Δεν μπορούν.
Και επιτέλους, υπάρχει κι μια άλλη πρόταση για τις λαϊκές αγορές. Οι λαϊκές αγορές όταν έγιναν πριν από 72 χρόνια –και δεν λέω από ποιόν, για να μην συγχύσω κάποιους- έγιναν για ένα στόχο. Μόνο για ένα στόχο, για να πουλάει ο έλληνας παραγωγός τα προϊόντα.
Σήμερα, πηγαίνετε σε μία λαϊκή αγορά, το 60% των προϊόντων που πουλιούνται δεν είναι ελληνικά προϊόντα. Άρα, δεν ενισχύεται η ελληνική παραγωγή. Και χαίρομαι που ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ χθες έφερε στην Αίθουσα αυτό το οποίο έλεγα οκτώ χρόνια σε αυτή την Αίθουσα, ότι όλοι οι κρατικοί φορείς να παίρνουν ελληνικά προϊόντα.
Δεν μπορεί ο στρατός να σιτίζεται με προϊόντα τρίτων χωρών, γιατί είναι 0,30 λεπτά παρακάτω. Δεν μπορεί να παίρνουμε στα σούπερ μάρκετ, στα Καρφούρ και στα Λίντλ φασόλια από την Κίνα και να μην παίρνουμε φασόλια Πρεσπών που είναι 0,30 παραπάνω. Είναι και πατριωτικό το θέμα!
Θα πρέπει να βοηθήσουμε το αγροτικό προϊόν, να βοηθήσουμε τον Έλληνα αγρότη. Υπάρχουν τρόποι. Αλλά πρέπει πάση θυσία να βρούμε αυτούς τους τρόπους γρήγορα και να τους βοηθήσουμε. Δεν είναι δυνατόν κάθε Γενάρη να έχουμε αυτή τη σχέση.»

 
Υ.Γ. Αυτά που είπε ο Καρατζαφέρης είναι τα αυτονόητα. Και καλά έκανε. Το παράδοξο και απογοητευτικό είναι ότι για τα προβλήματα των παραγωγών της Αρκαδίας δεν μίλησε κανένας από τους τρεις βουλευτές που εκλέγονται στην Αρκαδία, παρά μόνο ο Καρατζαφέρης!
Ναι, ο Καρατζαφέρης κατάγεται από εδώ. Αλλά, δεν είναι υποχρεωμένος να μιλήσει για την Αρκαδία. Υποχρεωμένοι όμως να πάνε στη Βουλή και να υπερασπιστούν τους αγρότες της Αρκαδίας είναι οι δικοί μας βουλευτές. Και δυστυχώς δεν το έκαναν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter