tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Παραμένουν στo μπλόκο της Στέρνας οι αγρότες

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Παραμένουν στo μπλόκο της Στέρνας οι αγρότες


Συνεχίζεται το μπλόκο από τους αγρότες της Πελοποννήσου στον κόμβο της Στέρνας, στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης, που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ.
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί παμπελοποννησιακή σύσκεψη, με τη συμμετοχή αγροτών και από Πύργο, Αιγιαλεία και Αχαΐα, ενισχύοντας το μπλόκο της Στέρνας για να αποφασιστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, όπως δήλωσε στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, πριν από λίγο το μέλος της γραμματείας ΠΑΣΥ Αρκαδίας Δημήτρης Κολοβός.


 Ο εκπρόσωπος των αγροτών της Αργολίδας Νικόλαος Αγγέλου ανέφερε πως ‘’οι αγρότες ξεκληρίστηκαν, οι τιμές που λαμβάνουμε είναι εξευτελιστικές και δεν επαρκούν να καλύψουν το κόστος παραγωγής’’.
Ο κ. Αγγέλου επέρριψε μεγάλες ευθύνες στην ΠΑΣΕΓΕΣ, τονίζοντας ότι ‘’πρέπει  να γίνει ένα νέο, παραγωγικό κίνημα αγροτών’’, ενώ πρόσθεσε πως το ‘’μπλόκο στον κόμβο της Στέρνας παραμένει και ενισχύεται καθημερινά με τη συμμετοχή να είναι μεγάλη, ενώ θα συμμετάσχουν και οι πορτοκαλοπαραγωγοί’’.
Σχετικά με τη διακοπή της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου και αν υπάρχουν αντιδράσεις από τους οδηγούς, ο κ. Αγγέλου τόνισε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς «υπάρχουν παρακαμπτήριες οδοί για να διευκολύνεται η κυκλοφορία των οχημάτων».
Αυτή την ώρα στο χώρο του πανεπιστημίου στην Σπάρτη είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση πορτοκαλοπαραγωγών της Λακωνίας οι οποίοι στην συνέχεια προτίθενται να κλείσουν το δρόμο Σπάρτης – Τρίπολης στην γέφυρα του Ευρώτα. Ανάλογη συγκέντρωση πορτοκαλοπαραγωγών είναι σε εξέλιξη στο Ναύπλιο όπου ετοιμάζονται να αποκλείσουν αργότερα την Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου και την νομαρχία Αργολίδας.


Πηγη: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter