tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: ΤΡΙΠΟΛΗ, ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΣ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ (ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ) ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!!

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΤΡΙΠΟΛΗ, ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΣ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ (ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ) ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!!


4 Δήμους για όλη την Αρκαδία φέρνει ο «Καλλικράτης»

Πιο .. ρευστή η κατάσταση στην Γορτυνία

Φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι το σχέδιο «Καλλικράτης» θα έχει ως αποτέλεσμα οι σημερινοί 22 Δήμοι και μια Κοινότητα που υπάρχουν στην Αρκαδία να γίνουν μόλις 4 Δήμοι, ένας σε κάθε επαρχία.
Όλες οι πληροφορίες και οι .. διαρροές συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι το Υπουργείο Εσωτερικών οδηγείται σε αυτή τη λύση. Να δημιουργήσει δηλαδή έναν Δήμο για όλη την Μαντινεία, έναν Δήμο για την Γορτυνία, έναν Δήμο για την επαρχία Μεγαλόπολης και μόνο ένα Δήμο για όλη την Κυνουρία. Αν κάτι αλλάξει την τελευταία στιγμή, αυτό κανείς δεν το ξέρει..
Προκύπτει όμως ένα ερώτημα: Ποιες περιοχές θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στις επόμενες δημοτικές εκλογές; Με βάση τον πληθυσμό τους, προκύπτουν κάποια πρώτα χρήσιμα συμπεράσματα:

ΔΗΜΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ: Στην Κυνουρία, εφόσον γίνει ένας Δήμος και δεν φύγουν κάποια δημοτικά διαμερίσματα για την Τρίπολη, τότε φαίνεται ξεκάθαρα ότι όποιος υποψήφιος Δήμαρχος κερδίσει τη μάχη της Βόρειας Κυνουρίας, τότε λογικά θα εκλεγεί Δήμαρχος. Ο πληθυσμός που έχει σήμερα ο Δήμος βόρειας Κυνουρίας είναι 11.589, ενώ μαζί οι Δήμοι Λεωνιδίου, Τυρού και η κοινότητα Κοσμά έχουν μόλις 7.633!!! Φαίνεται λοιπόν ότι αν ένας υποψήφιος βγει πρώτος στη Βόρεια Κυνουρία και έχει υποφερτά ποσοστά σε Λεωνίδιο, Τυρό και Κοσμά, τότε δύσκολα θα χάσει.
Αν όμως φύγουν 15 δημοτικά διαμερίσματα και πάνε στην Τρίπολη, όπως προβλέπει μία από τις προτάσεις της μελέτης του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τότε η δυναμική του σημερινού Δήμου Βόρειας Κυνουρίας αλλάζει και φυσικά μειώνεται σε σημαντικό βαθμό.. Και κατ’ επέκταση, αλλάζουν και οι συσχετισμοί..

ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ: Εδώ φαίνεται ότι ο σημερινός Δήμος Τροπαίων έχει –με διαφορά- το μεγαλύτερο πληθυσμό από όλες τις άλλες περιοχές της Γορτυνίας. Όμως, σίγουρα θα παίξουν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα και οι δήμοι Κλείτορος, Κοντοβάζαινας, Ηραίας και κατόπιν ο Δήμος Βυτίνας. Καθοριστικό ρόλο θα έπαιζε και ο Δήμος Λεβιδίου, αν πήγαινε στη Γορτυνία γιατί έχει σχεδόν τον ίδιο πληθυσμό με το Δήμο Τροπαίων! Αλλά, μάλλον ο Δήμος Λεβιδίου οδεύει προς την Τρίπολη. Μάλλον.. Να σημειωθεί επίσης ότι η Δημητσάνα που προορίζεται για έδρα του νέου Δήμου, έχει πληθυσμό (μαζί με τα δημοτικά διαμερίσματα του σημερινού Δήμου Δημητσάνας) μόνο 901 κατοίκους.

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ: Εδώ προκύπτει σαφώς ότι είτε συνενωθεί με το νέο (μεγάλο) Δήμο της επαρχίας Μεγαλόπολης, ο Δήμος Γόρτυνος, είτε όχι, είτε συνενωθεί ο μισός Δήμος Τρικολώνων, είτε όχι, όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα που θα υπάρξει στις περιοχές του σημερινού Δήμου Μεγαλόπολης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο σημερινός Δήμος Μεγαλόπολης έχει πάνω από 8.000 πληθυσμό, ενώ οι Δήμοι Φαλαισίας, Γορτυνος και Τρικολώνων δεν ξεπερνούν τις 3.000 – 3.500!!

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Εδώ δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση. Ο σημερινός Δήμος Τρίπολης έχει πληθυσμό 32.167! Η αμέσως επόμενη περιοχή με τον μεγαλύτερο πληθυσμό σε αυτό το Δήμο θα είναι ο Δήμος Τεγέας (3.800), ο Δήμος Λεβιδίου (3.400) αν συνενωθεί και ο Δήμος Μαντινείας (3.100)!!!
Επομένως, όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα στην Τρίπολη. Θα καθοριστεί το τελικό αποτέλεσμα όλου του δήμου σε μεγάλο βαθμό.
Κάναμε μία πρώτη προσέγγιση στο θέμα αυτό, διότι είναι βέβαιο ότι θα … το βρούμε μπροστά μας στο άμεσο μέλλον. Πάντως, πολλοί Δήμαρχοι ή ενδιαφερόμενοι να είναι υποψήφιοι στις επόμενες δημοτικές εκλογές –σε έναν από αυτούς τους 4 Δήμους- έχουν ήδη βγάλει μπλοκάκι και μολύβι και κάνουν τους υπολογισμούς τους. Θέλουν να ξέρουν να τους βγαίνουν τα «κουκιά»ή όχι. Γιατί αν δεν τους βγαίνουν, τότε γιατί να βάλουν υποψήφιοι Δήμαρχοι; Είναι προτιμότερο να κάνουν μία … καλή συμμαχία με κάποιον άλλον…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter