tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Τρεις μήνες απλήρωτοι είναι συμβασιούχοι του Δημου Τρίπολης!!!

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Τρεις μήνες απλήρωτοι είναι συμβασιούχοι του Δημου Τρίπολης!!!


Από: Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Αρκαδίας

Ακόμα και ο Δήμος Τρίπολης δεν καταβάλει δεδουλευμένα σε εργάτες!

 Όταν το ίδιο το κράτος δεν καταβάλει δεδουλευμένα σε εργαζόμενους σκεφθείτε τι γίνεται στον ιδιωτικό τομέα.
Συγκεκριμένα  24  συμβασιούχοι  εργαζόμενοι στο  Δήμο  Τρίπολης και  μάλιστα οδοκαθαριστές, είναι απλήρωτοι τρεις μήνες τώρα και δεν έχει καταβληθεί ούτε το δώρο Χριστουγέννων.
Παραπέμπουν τους εργαζόμενους "από τον Άννα στον Καϊάφα, από τους δικηγόρους στο Υπουργείο και από το Υπουργείο στους Επιτρόπους και πάει λέγοντας.
Γνωρίζουν για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση όπως και για πολλές άλλες, οι πλειοψηφίες του ΕΚΑ και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και σιωπούν. Γι' αυτό είναι συνένοχοι.
Προχώρησαν οι εργαζόμενοι την περίοδο των Χριστουγέννων σε επίσχεση εργασίας και με διάφορες μεθοδεύσεις το μπλοκ εργοδοσίας- Δήμου - Δικηγόρων και κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού κατάφεραν να τους σπάσουν. Δεν νοιάστηκαν τι γιορτές έκαναν αυτοί οι εργαζόμενοι. Δεν νοιάζονται πως τα βγάζουν καθημερινά πέρα, αν είναι χρεωμένοι στον μπακάλη, στον μανάβη ακόμα και στον καφετζή.
Καλούμε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, να διεκδικήσουν όχι μόνο τα δεδουλευμένα αλλά την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Και πρώτη και βασική ανάγκη για κάθε εργαζόμενο είναι το δικαίωμα στη δουλειά που σημαίνει για τους συγκεκριμένους 24 εργαζόμενους να μην γίνει καμία απόλυση τον Μάρτη με πρόσχημα ότι λήγουν οι συμβάσεις.
Προειδοποιούμε ότι αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των συμβασιούχων στην καθαριότητα στο Δήμο Τρίπολης θα οξύνουμε τον αγώνα, θα γίνει υπόθεση όλων των ταξικών δυνάμεων στο νομό όχι μόνο η καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και η μονιμοποίηση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter