tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Ρύθμιση οφειλών και προστίμων ανακοίνωσε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας!

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ρύθμιση οφειλών και προστίμων ανακοίνωσε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας!


Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας στα πλαίσια της απόφασης αριθ. 08/2010 του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισε τη ρύθμιση οφειλών υπόχρεων δημοτικών τελών, φόρων, εισφορών και προστίμων.
Με την ανωτέρω απόφαση καθορίστηκε αποκλειστική προθεσμία υποβολής των δηλώσεων και των αιτήσεων προς υπαγωγή στη ρύθμιση της παρ 2 του άρθρου 63 του Ν. 3801/09 η 31/05/2010.
Οι οφειλές που θα υπαχθούν στη ρύθμιση θα εξοφλούνται σε δέκα(10) μηνιαίες δόσεις, καθεμία από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη των εκατόν πενήντα (150) ευρώ. Η πρώτη δόση είναι καταβλητέα κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, οι δε υπόλοιπες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα.
Συγκεκριμένα η ρύθμιση αφορά:

Α. Υπόχρεους οι οποίοι μέχρι την έναρξη της ισχύος του ν. 3801/2009 (δηλ. 4-9-2009) δεν έχουν υποβάλει δήλωση ή έχουν υποβάλει ανακριβή ή ελλιπή δήλωση για την καταβολή:
-
του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων,
-του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων κ.λ.π.
Οι ανωτέρω υπόχρεοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Δήμο μέσα στην παραπάνω προθεσμία, με αρχική ή συμπληρωματική δήλωση, προσκομίζοντας αντίγραφο ετήσιου εκκαθαριστικού σημειώματος του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) χωρίς την επιβολή σε βάρος τους προστίμου ή οποιασδήποτε άλλης κύρωσης.
Β.
Φορολογικές διαφορές μεταξύ δήμου και φορολογουμένων ανεξάρτητα από τη χρονική περίοδο στην οποία αφορούν, για τις οποίες ασκήθηκαν ενώπιον των διοικητικών πρωτοδικείων προσφυγές, οι οποίες εκκρεμούν κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, μπορεί να περαιωθούν με ρύθμιση της κύριας οφειλής από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου χωρίς την καταβολή προστίμου και προσαυξήσεων που έχουν βεβαιωθεί ή μη.
Γ. Οι οφειλές
του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων εστιατορίων, κέντρων διασκέδασης κ.λπ. που έχουν βεβαιωθεί ή μη μέχρι 31.12.1997 στις αρμόδιες οικονομικές εφορίες ή το αρμόδιο δημοτικό ταμείo ρυθμίζονται και καταβάλλονται σε δέκα (10) μηνιαίες δόσεις μειωμένου του κεφαλαίου κατά ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%) χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις. Οφειλές από το τέλος των ακαθάριστων εσόδων ή το τέλος παρεπιδημούντων που έχουν δημιουργηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν μετά από την έναρξη ισχύος του άρθρου 20 του Ν. 2539/1997 (1.1.1998) καταβάλλονται σε δέκα (10) μηνιαίες δόσεις χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
Δ. Με αίτηση των ενδιαφερομένων ρυθμίζονται επίσης
οφειλές από όλα ανεξαιρέτως τα δημοτικά τέλη (συμπεριλαμβανομένων των τελών άρδευσης και διαφήμισης), φόρους και εισφορές, καθώς και πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που έχουν βεβαιωθεί μέχρι τη δημοσίευση του ν. 3801/2009 (δηλ. 4-9-2009) στις αρμόδιες οικονομικές εφορίες ή το δημοτικό ταμείο, σε δέκα (10) μηνιαίες δόσεις χωρίς την καταβολή του προστίμου και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
Ε.
Οφειλές από οποιαδήποτε αιτία, βεβαιωμένες ή μη (με εξαίρεση τα πρόστιμα αυθαίρετων κατασκευών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και αυτά που έχουν επιβληθεί για παράνομη εγκατάσταση διαφημιστικών πλαισίων, δηλ. άνευ της απαιτούμενης, από τις διατάξεις του άρθρ. 5 του ν. 2946/01, άδειας εγκατάστασης από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας), μέχρι τη δημοσίευση του ν. 3801/09 (δηλ. 4-4-2009), όπως μισθώματα, οφειλές από κατασκευή αγωγών αποχέτευσης και διακλάδωσης αποχετεύσεων κλπ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τμήμα εσόδων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας τηλ. 27550 22901, εσωτερικό 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter