tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΞΙ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΞΙ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Είναι πλέον θέμα ημερών, να παρουσιάσει η Κυβέρνηση την τελική της πρόταση για τα χωροταξικά όρια των νέων Δήμων. Όπως έχει γράψει η στήλη «Καλημέρα Αρκαδία», εσχάτως παρατηρήθηκε μία στροφή του Υπουργείου Εσωτερικών για την περιοχή μας. Αν και αρχικά είχε παρθεί απόφαση για 4 Δήμους στην Αρκαδία, έναν ανά επαρχία, τελευταία φαίνεται ότι κερδίζει πόντους το σενάριο για έξι δήμους. Αυτό το σενάριο έρχεται να ενισχυθεί από το ρεπορτάζ της έγκριτης ιστοσελίδας http://www.aftodioikisi.gr/, που γράφει: «Τις τελευταίες πινελιές στο χάρτη του «Καλλικράτη» που πρόκειται να παρουσιάσει στην πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τρίτη 20 Απριλίου βάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, που από την Δευτέρα έχει συνεχείς επαφές με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να οριστικοποιήσει το χωροταξικό.
.. Όπως προκύπτει από τις συναντήσεις ή τηλεφωνικές συνομιλίες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣ με βουλευτές που πρόκειται να συνεχιστούν σε μεγάλη συχνότητα… στην Περιφέρεια Πελοποννήσου:
- Στην Κορινθία αν και υπάρχουν διιστάμενες απόψεις φαίνεται ότι προκρίνεται η λύση των 5 από 15 δήμων.
- Στην Αργολίδα 5 από 16
- Στην Αρκαδία 6 από 23
- Στην Λακωνία 5 από 22
- Στην Μεσσηνία 6 από 31
Αν πράγματι επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, τότε το πλέον πιθανό είναι να γίνουν τελικά δύο δήμοι στην Κυνουρία, προκειμένου να ικανοποιηθεί και το Άστρος αλλά και το Λεωνίδιο. Δύο δήμοι λογικά θα γίνουν και στη Γορτυνία, εκεί όμως παραμένει μεγάλο ερωτηματικό πως θα χωριστούν οι σημερινοί δήμοι και αν μέσα σε αυτούς θα ενταχθούν και δήμοι, όπως ο δήμος Λεβιδίου, Φαλάνθου, Τρικολώνων και Γόρτυνος..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter