tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Εργατικό ατύχημα στο Άστρος Κυνουρίας

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Εργατικό ατύχημα στο Άστρος Κυνουρίας


ΠΑΜΕ - Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο
Τρίπολη 15/4/2010

Νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα αυτή τη φορά στο Άστρος στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Εργαζόμενη στην καθαριότητα κατά τη διάρκεια της εργασίας της παρασύρθηκε από απορριματοφόρο και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ.
Είναι εγκληματικές οι ευθύνες των Δημοτικών Αρχών, των εκλεκτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, γιατί είναι πρωταθλητές στην επιβολή εργασιακού μεσαίωνα στους Δήμους. Εργαζόμενοι δουλεύουν σε βαριές-επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Απολύονται κατά δεκάδες αφού οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου έχουν γίνει καθεστώς.
Δεν καταβάλλονται δεδουλευμένα 3, 5 και 7 μηνών ακόμα και εργαζόμενων στην καθαριότητα (Δήμου Τρίπολης και Βόρειας Κυνουρίας) σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (στο Δήμο Τρίπολης) κλπ.
Απολύονται ακόμα και άτομα με Ειδικές Ανάγκες και μάνα μονογονεϊκής οικογένειας (Δήμος Τρίπολης) και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.
Συνένοχες σ' αυτή την πολιτική είναι οι ηγεσίες του κυβερνητικού κι εργοδοτικού συνδικαλισμού ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ- ΠΟΕ- ΟΤΑ - Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας- Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ, γιατί στηρίζουν αυτήν την πολιτική και αυτές τις Δημοτικές Αρχές.
Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν στα δικά τους χέρια την προστασία της ζωής και της ακεραιότητας τους.
Να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ για να διεκδικήσουν:
Μόνιμη δουλειά με δικαιώματα
Καταβολή των δεδουλευμένων και κατώτερο μισθό 1400 ευρώ
Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Να πάρουν μαζικά μέρος στην 48ωρη απεργία 21 και 22 Απρίλη και στην Απεργιακή Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 22 Απρίλη στις 11 το πρωί στη Κεντρική Πλατεία στη Τρίπολη.

Η Γραμματεία Αρκαδίας
Του Π.Α.ΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter