tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Είδηση - "βόμβα" - Πρόταση να κλείσουν τα πανεπιστημιακά τμήματα της Τρίπολης!!!

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Είδηση - "βόμβα" - Πρόταση να κλείσουν τα πανεπιστημιακά τμήματα της Τρίπολης!!!


ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ; ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ; ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

«Ύπνο βαθύ» συνεχίζει να ρίχνει η Αρκαδία και οι πολιτικοί της παράγοντες, αφού σχεδόν μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη για την ύπαρξη σχεδίου – πρότασης σχετικά τη συγχώνευση-κατάργηση Πανεπιστημίων, δεν έχει σημειωθεί καμία αντίδραση!
Το σχέδιο αυτό κατατέθηκε στη Σύνοδο Πρυτάνεων από τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Ιωακείμ Γρυσπολάκη, ο οποίος επικαλέστηκε το παράδειγμα της Δανία, η οποία συνένωσε τα 18 Πανεπιστήμια σε μόλις δύο.
Στην ενότητα «ΙΙ» του σχεδίου αυτού με τίτλο «Κατάργηση – Συγχώνευση Τμημάτων Πανεπιστημίων» αναφέρονται τα εξής: «Από το 1999 έως το 2004 ιδρύθηκαν εξήντα (60) νέα Τμήματα Πανεπιστημίων, λόγω της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πολλά εξ αυτών δεν έχουν σαφώς ορισμένο γνωστικό αντικείμενο, ενώ άλλα είναι συναφή με Τμήματα που υπήρχαν ήδη στα ίδια Ιδρύματα. Επίσης, ορισμένα ομοειδή με αυτά Τμήματα υπάρχουν και σε ΤΕΙ. Φυσικά το φαινόμενο είναι κατά πολύ οξύτερο στα τελευταία.»
Μάλιστα, ο κ. Γρυσπολάκης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι για τα τμήματα της Τρίπολης: «Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Υπολογιστών και Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών Παν. Πελοποννήσου. Το καθένα εξ αυτών αποτελεί έναν τομέα από τους 4 ή 5 Τομείς των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του ΔΠΘ, του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και δύο τομείς των Τμημάτων Πληροφορικής του ΕΚΠΑ, του ΑΠΘ, του Παν. Ιωαννίνων και του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Παν. Κρήτης. Θα πρέπει να συγχωνευθούν σε ένα».
Και στην συνέχεια, καταθέτει την εξής πρόταση: «Προτείνω να αρχίσει διάλογος με τα Πανεπιστήμια, ώστε αυτά τα Τμήματα να συγχωνευτούν με άλλα, δεδομένου ότι κάθε Τμήμα θέλει λειτουργικά έξοδα, τα οποία δεν υπάρχουν όχι μόνον στα σημερινά δεδομένα της Ελληνικής Οικονομίας, αλλά και σε καμμία άλλη χώρα στον κόσμο. Αποτελεί και αυτό Ελληνικό Φαινόμενο, όπως πολλά από αυτά που προανέφερα. Είναι γνωστό στους πολιτικούς μας ότι η Ελλάδα είναι μεταξύ των τριών πρώτων χωρών της Ευρώπης που δαπανούν από 1,5 – 1,8% του Α.Ε.Π. ετησίως για τα Πανεπιστήμιά της, αλλά με το χαμηλότερο αποτέλεσμα, λόγω των ανωτέρω στρεβλώσεων.»
Υ.Γ. Οφείλουμε να παραδεχθούμε την επιτυχία της «Αιχμής» που αποκάλυψε πρώτη το θέμα αυτό το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικά και ουσιαστικά αφορά το μέλλον ολόκληρου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter