tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Τι ζήτησε για την Τρίπολη ο Πρύτανης από τον Παπανδρέου

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Τι ζήτησε για την Τρίπολη ο Πρύτανης από τον Παπανδρέου

 Δελτίο τύπου Πανεπιστημίου Πελοποννήσου 
Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Αρκαδίας, στην Τρίπολη, παρουσία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Γ. Α. Παπανδρέου.
Στη συνεδρίαση της ΟΚΕ παρέστη μετά από πρόσκληση, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητής κ. Θεόδωρος Π. Παπαθεοδώρου.
Κατά τη τοποθέτησή του ο  κ. Πρωθυπουργός τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη σύνδεσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την οικονομία της Περιφέρειας,  αναγνώρισε ότι αυτό  διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή της και ότι θα πρέπει να προσανατολισθεί σταθερά στην προσέλκυση νέων επιστημόνων και ερευνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο κ. Πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα  για την ερευνητική πολιτική του Ιδρύματος σε σύνδεση με την παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της Περιφέρειας, όπως και σε σχέση με την ανάδειξη νέας γνώσης και  καινοτομίας.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου στην τοποθέτησή του στην ΟΚΕ ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την στήριξή που παρέχει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ανέλυσε τα προβλήματα που απασχολούν το Πανεπιστήμιο σε ακαδημαϊκό, διοικητικό, οικονομικό επίπεδο, καθώς και σε επίπεδο φοιτητικής ζωής και μέριμνας.
Στη συνέχεια παρουσίασε στον κ. Πρωθυπουργό, στους Υπουργούς και μέλη της ΟΚΕ τις προοπτικές ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι επιδίωξη των Πρυτανικών Αρχών είναι η ενιαία και ισόρροπη  εξέλιξη όλων των Σχολών και Τμημάτων του, η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική και τηλεματική διαχείριση των Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, η δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για την προσέλκυση επιστημόνων και νέων επιστημόνων και ερευνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και η δημιουργίας Κεντρικής Ψηφιακής Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης με έδρα την Τρίπολη.
Κατά τη συζήτηση που επακολούθησε ο κ. Πρωθυπουργός πρότεινε τη διερεύνηση των δυνατοτήτων για την ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου πιλοτικών δράσεων στον τομέα της ηλεκτρονικής διοίκησης, ενεργειακής πολιτικής καθώς και προγραμμάτων δια βίου μάθησης και περιβαλλοντολογικής εκπαίδευσης.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου είχε στο περιθώριο των εργασιών της ΟΚΕ συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Μπεγλίτη με τον οποίο συζήτησε το κτιριολογικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου, με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη με τον οποίο συζήτησε πιλοτικές δράσεις ενεργειακής πολιτικής που θα μπορούσε να αναλάβει το Πανεπιστήμιο.
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 11 Ιουνίου στις 13:00 έχει προγραμματιστεί επίσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κας Παρασκευής Χριστοφιλοπούλου με τον Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

blogger hit counter