Πηγή - Καθημερινή
Πυκνώνουν οι συναντήσεις Κ. Καραμανλή
Του Γιωργου Π. Τερζη
Εντονη κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην καραμανλική συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το γραφείο του κ. Κώστα Καραμανλή στην οδό Παν. Κυριακού καθίσταται επίκεντρο ζυμώσεων. Μόνον χθες την πόρτα του γραφείου του κ. Καραμανλή πέρασαν, κατά πληροφορίες, 6 πρώην στελέχη των κυβερνήσεών του, μεταξύ των οποίων οι κ. Α. Σπηλιωτόπουλος και Ν. Δένδιας, ενώ έχουν ενταθεί και οι επαφές του με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Στον κύκλο των τακτικών συνομιλητών του περιλαμβάνονται... πλην του κ. Ευ. Αντώναρου, οι κ. Π. Μολυβιάτης, Γ. Παπαθανασίου, Κ. Χατζηδάκης, Ν. Δένδιας, Χρ. Ζώης, Ευρ. Στυλιανίδης, Γ. Βλάχος, Γ. Ανδριανός, Πρ. Παυλόπουλος, έχει αναθερμανθεί η επικοινωνία με τον κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο, συναντήθηκε προ ημερών με τον κ. Γ. Σουφλιά και, κατά πληροφορίες, υπήρξε συνεχής επικοινωνία με τον κ. Θ. Ρουσόπουλο την ημέρα της δημόσιας αποδοκιμασίας του από τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά. Στο γραφείο προσέρχονται, επίσης, βουλευτές της νεότερης γενιάς (Λυκουρέντζος, Μπεκίρης, Τσουμάνης), ενώ αισθητά είναι πλέον τα «πηγαδάκια» των καραμανλικών στη Βουλή.
Συνομιλητές του επιμένουν ότι η «δραστηριότητα» αυτή πόρρω απέχει από το να στοχεύει στον οποιοδήποτε έλεγχο του κομματικού μηχανισμού. «Εγώ δεν μπορώ να κάνω αυτά για τα οποία κατηγορούσα τους άλλους, δεν θα εμπλακώ στα πόδια του Σαμαρά», μεταφέρει την άποψη του κ. Καραμανλή πρώην υπουργός. Ωστόσο, ο κ. Καραμανλής έχει αντιληφθεί ότι ο σχεδιασμός του για αποχώρηση από την κεντρική πολιτική σκηνή ανατρέπεται από τις εξελίξεις που φέρουν τον ίδιο και τη διακυβέρνησή του στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης. Εγκαταλείπει, συνεπώς, το αρχικό «χαλαρό οργανόγραμμα» του γραφείου του, ανοίγοντας διαύλους με πολλά στελέχη.
Οπως μεταδίδουν συνομιλητές του, ο κ. Καραμανλής γίνεται αποδέκτης σειράς προτάσεων για τον χρόνο, τον τόπο και το περιεχόμενο της δημόσιας τοποθέτησής του, την υπεράσπιση -μαζί με αυτοκριτική- του κυβερνητικού έργου 2004 - 2009 αλλά και τη «διαχείριση» των κινήσεων της Ρηγίλλης και των συχνά επιθετικών σχολίων που διατυπώνουν εις βάρος του στελέχη της νέας ηγετικής ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, εξαιτίας και της «ψυχρότητας» στις σχέσεις Σαμαρά - Καραμανλή, το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού συχνά αναλώνεται σε προσπάθεια ερμηνείας των μηνυμάτων που στέλνει η Ρηγίλλης.
«Ο χρόνος πλησίασε» Οι περισσότερες εισηγήσεις που δέχεται ο πρώην πρωθυπουργός κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι καλό θα ήταν να τοποθετηθεί δημοσίως σύντομα, δηλαδή εντός του Ιουνίου. «Ο χρόνος πλησίασε», φαίνεται ότι του λένε οι κ. Αντώναρος και Σπηλιωτόπουλος. Περισσότερο διστακτικός, δίχως αυτό να σημαίνει ότι και άλλοι δεν αμφιταλαντεύονται αναλόγως της επικαιρότητας, εμφανίζεται ο κ. Μολυβιάτης. Σε αντίθεση με την εισήγηση του κ. Παυλόπουλου να τοποθετηθεί στο συνέδριο, ο κ. Καραμανλής φέρεται να σημειώνει ότι «το συνέδριο είναι υπόθεση του προέδρου, δεν έχω καμία πρόθεση να παρέμβω». Εκτός, όπως λένε συνεργάτες του, εάν οι περιστάσεις το απαιτήσουν... Εν τω μεταξύ, ποικίλα σχόλια προκάλεσε η παραδοχή των μεγάλων ευθυνών της Ν.Δ. από τον κ. Μάριο Σαλμά, τομεάρχη υγείας του κόμματος. Ο κ. Σαλμάς που υπήρξε υφυπουργός του Δημ. Αβραμόπουλου σημείωσε, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ότι η Ν.Δ. φέρει βαριές ευθύνες, θέση που ερμηνεύθηκε ως αιχμή προς τον πρώην προϊστάμενό του στο υπουργείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου