tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Ανακοίνωση Δελφάκη για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Παυλή

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση Δελφάκη για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Παυλή

Από την πλευρά του υποψηφίου Δημάρχου Τρίπολης Νίκου Δελφάκη, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: "Η συνάντηση στις 12/10/2010 του επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΤΡΙΠΟΛΗ  ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΟΛΗ» Νίκου Δελφάκη με τον επικεφαλής του συνδυασμού «ΤΡΙΠΟΛΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ» Δημ. Παυλή ήταν μια πρωτοβουλία του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας,  που θέλησε να προσφέρει θεσμικά τις καλές υπηρεσίες του στη συγκυρία αυτή δηλ. να εγγυηθεί την υλοποίηση της απόφασης της κομματικής διαδικασίας, η οποία εξελίχθηκε υπό την ευθύνη της Ν.Ε., αλλά  διερμηνεύει και το διάχυτο αίτημα των συμπολιτών της κοινωνικής  βάσης των δύο συνδυασμών για  ενότητα των δυνάμεών μας,  των δυνάμεων κυρίως της κεντροαριστεράς, αλλά και των συνεργαζόμενων του φιλελεύθερου χώρου, που έχουν διασπαστεί ύστερα από την απόφαση του δεύτερου να κατέλθει στις προσεχείς εκλογές επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, παρά την παροχή στήριξης από το κόμμα του ΠΑΣΟΚ στην παράταξη της οποίας ηγείται ο Νίκος Δελφάκης.
          Ο Νίκος Δελφάκης προσήλθε στη συνάντηση, γιατί πιστεύει στην ...
ανάγκη για ενότητα, γιατί θεωρεί ότι  η ενότητα αποτελεί επιταγή της τοπικής κοινωνίας και γιατί με τον τρόπο αυτό προσεγγίζεται καλύτερα ο εκλογικός  στόχος της νίκης στις 7 Νοεμβρίου 2010. Οι  απόψεις  που κατέθεσε ο Νίκος Δελφάκης στη συνάντηση αυτή εξυπηρετούσαν απόλυτα το σκοπό της ενότητας και ήταν πολύ γενναιόδωρες πολιτικά. Δυστυχώς όμως ο κ. Παυλής διατύπωσε από την πλευρά του προτάσεις  και αξιώσεις, που δεν άφηναν κανένα περιθώριο συμφωνίας, αφού μεταξύ άλλων αμφισβητούσε την κομματική στήριξη προς το συνδυασμό του Ν. Δελφάκη και το λογικό προβάδισμά του στις  εξελίξεις. Υπό τις συνθήκες αυτές ο συνάντηση απέβη άκαρπη με ευθύνη του ιδίου, όπως βεβαιώθηκε και από τον Γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ σε τηλεφωνική συνέντευξη στην οποία ο κ. Παυλής αρνήθηκε να συμμετάσχει.
          Κατόπιν αυτών είναι τουλάχιστον απορίας άξια, αν όχι υποβολιμαία, όσα αναφέρονται στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ 13/10/2010), ότι δήθεν  η συνάντηση ναυάγησε με ευθύνη του Ν. Δελφάκη και ειδικότερα λόγω μεσολάβησης του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσ. Κωνσταντινόπουλου, ο  οποίος δεν είχε καμία ανάμειξη στην πρωτοβουλία αυτή. Η αλήθεια είναι ότι ο Δ. Παυλής δεν έδειξε συναινετική διάθεση και έκλεισε την πόρτα της συνεννόησης.
          Από την πλευρά μας εξαντλήσαμε τα περιθώρια καλοπιστίας και απομένει στους συμπολίτες να αξιολογήσουν τη στάση κάθε πλευράς στην επίμαχη συνάντηση.
Καλούμε το Γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας να αποκαταστήσει με κάθε ενδεδειγμένο τρόπο την αλήθεια, όπως το έπραξε ήδη ραδιοφωνικά, για να μην πλανώνται στην κοινή σκιές για την κρυστάλλινη στάση μας.
Ο  Δ. Παυλής οφείλει από την πλευρά του να πάρει δημόσια θέση για όσα  διαδραματίσθηκαν στη συνάντηση  και να μην  οχυρώνεται πίσω από τη σιωπή του αφήνοντας την έντυπη δημοσιογραφία να παραποιεί την αλήθεια.
Η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ καλείται να αποκαταστήσει την αλήθεια με δημοσίευση του Δελτίου αυτού στην ίδια θέση, όπως εξάλλου επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Ο επικεφαλής της παράταξης
«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΤΡΙΠΟΛΗ  ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΟΛΗ»
ΝΙΚΟΣ ΔΕΛΦΑΚΗΣ   
blogger hit counter