tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: "Όπου ακούτε για Δήμο - επιχειρηματία , να φυλάγεστε!"

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

"Όπου ακούτε για Δήμο - επιχειρηματία , να φυλάγεστε!"

Τις προτάσεις του για την τοπική ανάπτυξη παρουσίασε σήμερα ο Νίκος Δελφάκης, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Τρίπολης.
Διευκρίνισε από την αρχή ότι «ο Δήμος δεν μπορεί να είναι αυτός ο επιχειρηματίας, ούτε ο αγρότης, ούτε ο κτηνοτρόφος. Δεν μπορεί να αναλάβει άλλον ρόλο και όταν ακούτε ανάλογα, να φυλάγεστε. Υπάρχει ο κίνδυνος, να είναι αντί για Δήμαρχος, επιχειρηματίας κανείς».
Ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει Αντιδημαρχία Ανάπτυξης, ενώ για τη ΒΙΠΕ πρότεινε:

Νέα ΒΙΠΕ ή επέκταση της υπάρχουσας αμέσως.
Έκανε λόγο για εξειδικευμένο ΚΕΠ επιχειρηματιών, ενώ για τον τομέα της γεωργίας μίλησε για «συνεργασία με Γεωπονικές σχολές και την κτηνιατρική σχολή. Θα αναλάβουν εκπόνηση μελετών. Για τη σύσταση του εδάφους. Για την αγορά και τι ζητεί αυτή. Με στόχο τη στροφή σε προϊόντα  υψηλής απόδοσης και ζήτησης».
Δεσμεύθηκε επίσης να δημιουργηθεί μία παμπελοπονησσιακή αγορά τοπικών προϊόντων.
Για τον ορεινό τουρισμό, μίλησε για «βελτίωση του δάσους, χάραξη και δημιουργία μονοπατιών, ανάδειξη των νέων για ελεγχόμενη επισκεψιμότητα, προκειμένου το Μαίναλο και το Δάσος της Σκιρίτιδας να γίνουν πόλοι περιπατητικού και πεζοπορικού τουρισμού».
Έκανε πρόταση για ένα τουλάχιστον παγκόσμιο συνέδριο ετησίως για την αρχαία Αρκαδία, έκδοση ενός χάρτη με τις διαδρομές τού Παυσανία ανά την Αρκαδία.
Για τη νεότερη ιστορία είπε: «Κατασκευή  ενός ανάγλυφου χάρτη, όπου θα μπορεί να παρακολουθήσει ευχάριστα και εύληπτα κάποιος όλες τις φάσεις άλωσης της πόλης.
Συγκέντρωση των προτομών -πέριξ του Κολοκοτρώνη στην πλατεία του Άρεως- των σημαντικότερων Αρκάδων αγωνιστών του ’21.  (Εδώ θα πρέπει να μεταφερθεί και η «εξορισμένη» προτομή του Μανόλη Δούνια).
 Με αφετηρία αυτή την πλατεία μπορεί να ξεκινούν τα γκρουπ των επισκεπτών για να ξεναγηθούν και σε άλλες τοποθεσίες που σχετίζονται με τον αγώνα τής Παλιγγενεσίας. (Ταμπούρια, Εκκλησίες, πεδία μαχών κλπ). Θα  εκπαιδευτούν από τόσους άνεργους νέους ικανοί ξεναγοί και παρέχεται η ξενάγηση δωρεάν, θα καταστεί δυνατόν η Τρίπολη να γίνει τόπος προορισμού για τις ημερήσιες εκδρομές των σχολείων των πέριξ νομών, αλλά και των πολυπληθών σχολείων  της Αθήνας.
Η απουσία ενός Ιστορικού Μουσείου της πόλης κάνει φτωχότερους και τους κατοίκους της, αλλά και το σύνολο των Ελλήνων.
Τέλος, για την ανάπλαση του κέντρου τόνισε: «Το σχέδιο που εξελίσσεται και ευτυχώς υπάρχει ένα ικανό κονδύλιο δεν είναι μόνο για να ζούμε σε μια όμορφη πόλη. Είναι να προσελκύει τον επισκέπτη, τα σχολεία που θα έλθουν για την ημερήσια εκδρομή που αναφέραμε, τους επισκέπτες απ΄ όλο τον κόσμο για το συνέδριο σχετικά με την αρχαία Αρκαδία, τους μηχανικούς, δικηγόρους, πολίτες από τους άλλους νομούς που θα έλθουν από τους όμορους νομούς για τις αντίστοιχες υπηρεσίες της περιφέρειας  κλπ, να παραμείνουν στην πόλη και στην περιοχή, για ένα καφέ, για ένα φαγητό, για μια βόλτα στα καταστήματα. Άμεσα δηλ. οικονομικά οφέλη στην περιοχή συνολικά». 
blogger hit counter