Το Σαββατοκύριακο 23-24 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Σπ. Γιαννόπουλος, περιόδευσε στα χωριά Βάχλια, Δήμητρα, Κοντοβάζαινα, Βούτση, Περδικονέρι, Τρόπαια, Βυζίκι, Λουτρά Ηραίας, Αγιάννη, Κακουρεϊκα, Κοκορά και Ραφτη, όπου συζήτησε στα καφενεία και παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στα προβλήματα αλλά και τις αναπτυξιακές ιδιαιτερότητες της κάθε τοπικής κοινότητας ξεχωριστά.
Στις συζητήσεις που είχε με κατοίκους, επαγγελματίες, γεωργούς και κτηνοτρόφους, αναφέρθηκε στην ...
ανάγκη ολοκλήρωσης αλλά και τακτικής συντήρησης του οδικού δικτύου και των αγροτικών δρόμων και δεσμεύθηκε για την βελτίωση, δημιουργία και παροχή βασικών υποδομών (όπως ύδρευση με σωστές προδιαγραφές, ηλεκτροδότηση, καθαριότητα, επικοινωνίες) σε κάθε τοπικό διαμέρισμα. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην παροχή ρεύματος σε όλες τις κτηνοτροφικες μονάδες -ενέργεια απαραίτητη για τη διατήρηση της πρωτογενούς κτηνοτροφικής παραγωγής της Γορτυνίας- και στην ανανέωση και επέκταση του τηλεφωνικού δικτύου. Ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι απαράδεκτο την εποχή της ευρυζωνικότητας και των ψηφιακών δικτύων να μην υπάρχει επαρκής κάλυψη τηλεφωνικού δικτύου σε χωριά της Γορτυνίας». Έντονο ήταν το ενδιαφέρον για την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της πλούσιας πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της Γορτυνίας, μέσα από την ανάδειξη του θρησκευτικού και πολιτιστικού τουρισμού. Τα σπάνιας ομορφιάς μοναστήρια της «Παναγίας Κλειβωκά» στην Κοντοβάζαινα, όπως και της «Αγίας Παρασκευής» στη Βάχλια, η σπουδαιότατη αρχαία πόλη «Θαλιάδα» στην τοποθεσία «Άρτη» κοντά στη Βάχλια, η «Αρχαία Ηραία», το «Λενικό», οι «Μελενέες» καθώς και η γνωστή «Μυκηναϊκή Νεκρόπολη» στα Κακουραίικα της Ηραίας, είναι μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα ενός, μέχρι σήμερα, «κρυμένου» θησαυρού για τη Γορτυνία.
Συζητήθηκε ακόμα, η δυνατότητα προώθησης της τουριστικής ανάπτυξης μέσα από την ήπια και με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, αξιοποίηση της λίμνης του Λάδωνα, την αναβάθμιση των ιαματικών λουτρών της Ηραίας και αξιοποίηση της πηγής «Γκολέμη» καθώς και την διασύνδεση του τουρισμού με την τοπική πρωτογενή παραγωγή και τα τοπικά προϊόντα.
Ο επικείμενος σχεδιασμός μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, με την ενιαία οργάνωση όλων των βασικών υπηρεσιών στο νέο δήμο και την παράλληλη μείωση της γραφειοκρατίας, θα απλοποιήσει και θα συντομεύσει σημαντικα την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και επενδύσεων στην περιοχή.