tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ!

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ!

Στο νέο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, το οποίο αναλαμβάνει τα καθήκοντά τους από την 1η Ιανουαρίου του 2011, θα υπάρχουν 51 μέλη. Εξ αυτών, οι 8 θα είναι από την εκλογική περιφέρεια της Αρκαδίας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών, απ’ αυτές τις 8 έδρες, οι πέντε καταλαμβάνονται από τον συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη, οι δύο από τον συνδυασμό του Δημήτρη Δράκου και μία από τον συνδυασμό του Γόντικα.

ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

Για την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη, πρέπει να σημειωθεί ότι θα παρευρίσκονται στο περιφερειακό συμβούλιο και θα λαμβάνουν το λόγο, αλλά δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου τόσο ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας.
Ο Βαγγέλης Γιαννακούρας γεννήθηκε στην Τρίπολη και κατάγεται από το Αθήναιον Σπούδασε Ιατρική και απέκτησε την ειδικότητα του Γενικού Χειρουργού. Υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στην Αρκαδία και απέκτησε τον τίτλο του διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο παρελθόν έχει εκλεγεί νομαρχιακός σύμβουλος Αρκαδίας, ενώ τρεις φορές ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Οι πέντε εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού στην Αρκαδία είναι ο Γιώργος Ρουμελιώτης, ο Κώστας Μπεντεβής, ο Νίκος Λυτρίβης, ο Δημήτρης Λαλουδάκης και ο Θεόδωρος Ντάνος.
Ο Γιώργος Ρουμελιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρίπολη και έχει τόπο καταγωγής τη Νεστάνη Μαντινείας. Είναι μόνιμος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και τα τελευταία χρόνια έχει αποσπαστεί και εργάζεται στην Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Πελοποννήσου. Είναι Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου. Έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό, όπου για 10 χρόνια ήταν τερματοφύλακας της ομάδας του Παναρκαδικού.
Ο Κώστας Μπεντεβής είναι από την Τρίπολη και τελείωσε την ιατρική σχολή του πανεπιστήμιου της Ρώμης. Ειδικεύεται στην μικροβιολογία βιοπαθολογία, έχει εκλεγεί σε θέσεις της διοίκησης του ιατρικού συλλόγου Αρκαδίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπή του νοσοκομείου παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Υπήρξε διορισμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου.
Ο Νίκος Λυτρίβης γεννήθηκε στο Κορακοβούνι, είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και εργάζεται στην Τεχνική Υπηρεσία Δήμων & Κοινοτήτων (Τ.Υ.Δ.Κ.) του Αρκαδίας. Εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος Αρκαδίας από το 2002 κι έχει διατελέσει δύο φορές Αντινομάρχης.
Ο Δημήτρης Λαλουδάκης είναι από τον Τυρό, είναι  πτυχιούχος του Τ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών (Γυµναστική Ακαδηµία) µε ειδικότητες: Ποδοσφαίρου και Λαϊκού Μαζικού Αθλητισµού. Από το 2008 έως σήµερα είναι Πρόεδρος στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο του ∆ήµου Τυρού και επιπλέον έχει διατελέσει προπονητής ποδοσφαίρου.
Ο Θεόδωρος Ντάνος είναι από το Αθήναιον και έχει φοιτήσει στην Σχολή ΑΤΕΙ Λογιστών. Από το 1999 έως και σήμερα είναι Διευθυντικό Στέλεχος στην Τράπεζα Πειραιώς στο Κατάστημα της Τρίπολης. Είναι εκπρόσωπος από τον Τραπεζικό κλάδο στην Επιτροπή Αξιολόγησης του Αναπτυξιακού Νόμου την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Έχει διατελέσει 6 χρόνια Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Βαλτετσίου και 12 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος.

ΜΑΝΔΡΩΝΗΣ ΚΑΙ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗ «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

Από την παράταξη «Δυνατή Πελοπόννησος» του Δημήτρη Δράκου, εκλέγονται δύο πρόσωπο από την Αρκαδία, στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου. Ο ένας είναι αυτομάτως, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού στην Αρκαδία, ο Κώστας Μανδρώνης και ο άλλος είναι ο πρώτος σε ψήφους Παναγιώτης Βαλασόπουλος.
Ο Μανδρώνης είναι πολιτικός μηχανικός, εργάζεται ως τεχνικός διευθυντής στη ΔΕΥΑΤ, ενώ είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης.
Ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος γεννήθηκε στη Μεγαλόπολη, είναι Οικονομικός-Φορολογικός Σύμβουλος, το 2007 ήταν Α’ επιλαχών βουλευτής της ΝΔ στην Αρκαδία, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος και Οικοδομικός Διευθυντής στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

ΔΥΟ ΑΡΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Τέλος, από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου» (ΚΚΕ) και οι δύο έδρες που εκλέχτηκαν καταλαμβάνονται από Αρκάδες (Γορτύνιοι). Ο ένας είναι ο αρχηγός της παράταξης, Νίκος Γόντικας και ο άλλος είναι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γούργαρης.
Ο Νίκος Γόντικας είναι Μέλος του γραφείου της επιτροπής περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Οικονομολόγος, δημόσιος υπάλληλος εφοριακός, επί χρόνια συνδικαλιστικό στέλεχος, έχει διατελέσει μέλος της Πανελλαδικής επιτροπής του ΠΑΜΕ, μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ και γραμματέας της ομοσπονδίας εφοριακών υπαλλήλων.
Ο Βαγγέλης Γούργαρης είναι συνταξιούχος της ΔΕΗ, 62 χρόνων, επί χρόνια συνδικαλιστής στη ΔΕΗ και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και στην τοπική «αυτοδιοίκηση».

blogger hit counter