tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Ο Ρέππας απαντά στο ερώτημα αν θα γίνουν απολύσεις...

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ο Ρέππας απαντά στο ερώτημα αν θα γίνουν απολύσεις...

Στην εφημερίδα "Veto" μίλησε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας. Εκεί, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε: Τι θα γίνει με τους συμβασιούχους στις ΔΕΚΟ που ελέγχετε; Τι θα γίνει με εκείνους που έχουν υπογράψει συμβάσεις αορίστου χρόνου. Θα απολυθεί κόσμος; Και αν απολυθεί σε ποιόν αριθμό θα φθάσουν οι απολύσεις και πότε;
Η απάντηση που έδωσε είναι η εξής:
Από την πλευρά μας θέσαμε εγκαίρως και με σαφήνεια τις λεγόμενες κόκκινες γραμμές οριοθετώντας την πολιτική μας. Πιστεύουμε στο δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών αφενός και αφετέρου θεωρούμε αναγκαία τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία των σημερινών υπαλλήλων.
Ασφαλώς, αυτό πρέπει να συνδυαστεί με σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στη λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά και στη νοοτροπία που χρόνια τώρα επικρατεί στις λεγόμενες ΔΕΚΟ. Αν το μοντέλο αυτό δεν λειτουργήσει ώστε να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει από οικονομική και κοινωνική άποψη, οι εναλλακτικές επιλογές θα είναι οδυνηρές. Τότε οι φωνές για ιδιωτικοποίηση και απολύσεις θα ακούγονται πάλι δυνατές και θα έχουμε όλοι ευθύνη γι΄ αυτό. Πρέπει τώρα να δώσουμε τη μάχη και να διασφαλίσουμε τους εργαζόμενους και το δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών. Δεν πρέπει όμως να μας διαφεύγει ότι κάθε λειτουργία που βρίσκεται υπό κρατική ευθύνη έχει τελικό αποδέκτη το χρήστη, δηλαδή τον πολίτη.
Αυτός είναι και ο κεντρικός στόχος της πολιτικής μας, η εξυπηρέτηση του πολίτη. 
blogger hit counter