tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Απολογισμό του έργου του έκανε ο Δήμαρχος Μαντινείας Γιώργος Τσαγγούρης

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Απολογισμό του έργου του έκανε ο Δήμαρχος Μαντινείας Γιώργος Τσαγγούρης

Σε μήνυμα του απερχόμενου Δημάρχου Μαντινείας Γιώργου Τσαγγούρη προς του δημότες, μέσω των Μ.Μ.Ε. , με την ευκαιρία της λήξης της θητείας του, αναφέρεται ότι:
"Σας ευχαριστώ θερμά που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μου.
Το μήνυμά μου υπαγορεύθηκε από την ανάγκη να εκφράσω με άμεσο και συγχρόνως χαλαρό και ανθρώπινο τρόπο τις θερμές ευχαριστίες μου για τη συνεργασία μας  καθ΄όλη την διάρκεια της παρουσίας μου ως Δημάρχου τα τελευταία δώδεκα χρόνια.
            Θέλω να  εξάρω  τον υπεύθυνο και δημιουργικό τρόπο που ασκήσατε τα καθήκοντά σας σε σχέση με τις παρεμβάσεις και την κριτική σας για τα θέματα του Δήμου Μαντινείας .
            Επίσης μέσω υμών θέλω να εκφράσω τα ίδια συναισθήματα σε όλους τους  συναδέλφους σας και σε όλα τα Μ.Μ.Ε.  που τα τελευταία δώδεκα χρόνια είχαν ασκήσει τον ρόλο τους με δημιουργικό τρόπο για τα θέματα του Δήμου.
            Αγαπητοί μου φίλοι , επιτρέψτε μου να επωφεληθώ από την τελευταία συνάντησή μας και να εκφράσω μέσω των Μ.Μ.Ε. τις θερμές ευχαριστίες  προς όλα τα μέλη ανεξαρτήτως παρατάξεων που συγκρότησαν τα Δημοτικά Συμβούλια τις τρεις θητείες 1999-2010.
Τους Προέδρους και του Αντιδημάρχους με τους οποίους συνεργάσθηκα στενά και δημιουργικά, τους Προέδρους και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων, τους εκπροσώπους όλων των τοπικών και ευρύτερων φορέων, τους Δημοτικούς υπαλλήλους όλων των βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων για την προσήλωσή τους στα καθήκοντα και της  αποστολή τους με απόλυτα δημιουργικό τρόπο.
            «τους κ.κ. βουλευτές και εκπροσώπους των κυβερνήσεων των τελευταίων δώδεκα χρόνων καθώς και τον Νομάρχη Αρκαδίας»
            Ευχαριστώ άπαντες που με τον δικό τους τρόπο βοήθησαν το Δήμο Μαντινείας.
            Ευχαριστώ και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στους πολίτες του Δήμου Μαντινείας που με εμπιστεύτηκαν για την θέση του Δημάρχου επί τρεις θητείες.
            Η σχέση μου μαζί τους θα μείνει βαθιά χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά μου ιδιαιτέρως  θέλω να ευχαριστήσω τους κατοίκους της Νεστάνης, έδρας του Δήμου για τα ιδιαίτερα φιλικά και φιλόξενα αισθήματα που επέδειξαν στο πρόσωπό μου.
            Η σχέση μας θα μείνει αδιατάρακτη από το χρόνο.
Σ'αυτούς του υπέροχους ανθρώπους της Νεστάνης ,του Σάγκα ,του Λουκά, του Κάψια , του Αρτεμισίου  του Πικερνίου και  των Σιμιάδων οφείλω επίσης να επιδείξω  την απόλυτη κατανόηση και συμπάθεια για όποια παράπονα μπορεί να είχαν είτε  εκπεφρασμένα ,είτε διακριτικά κρυμμένα πίσω από την ευγένεια και  την συμπάθειά τους.
            Για πράγματα που αν  μπορέσαμε να προωθήσουμε ή να ολοκληρώσουμε υπό το βάρος εγγενών δυσκολιών ή οικονομικής στενότητας  πιστεύω ότι απέναντι σε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις εφόσον υπάρχουν θα βαρύνει συντριπτικά το συνολικό έργο που επιτύχαμε αυτές τις τρεις τετραετίες .
            Αυτού του έργου επιτρέψτε μου να παρουσιάσω εν συντομία κάποια στοιχεία που το καθιστούν ιδιαιτέρως σημαντικό για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου:
           
Διαμόρφωση – αξιοποίηση σπηλαίων Κάψια συνολικού προϋπολ. 3.000.000 ευρώ.          
Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Τ.Δ. Νεστάνης προϋπ. 500.000 ευρώ από πιστώσεις ΕΠΤΑ.
Διαμόρφωση – επισκευή δημοτικών κτιρίων Τ.Δ. Νεστάνης (νέο Δημαρχείο και κτίριο Κοινοτικού Μεγάρου) προϋπ. 200.000 ευρώ από πιστώσεις ΕΠΤΑ , ΘΗΣΕΑΣ και ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ.
Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Τ.Δ. Λουκά προϋπ. 250.000 ευρώ από πιστώσεις του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ και ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ
Αντικατάσταση τμημάτων δικτύων ύδρευσης Τ.Δ. Κάψια και Πικερνίου προϋπ. 200.000 ευρώ  από πιστώσεις του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ και ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ
Ανάπλαση πλατείας Τ.Δ. Νεστάνης προϋπ. 250.000 ευρώ  από πιστώσεις του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ και ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ
Δημοτική οδοποιία προϋπ. 280.000 ευρώ από το πιστώσεις του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ και ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ
Αναπλάσεις Τ.Δ. Αρτεμισίου 180.000 ευρώ από πιστώσεις του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ και ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ
Επιπλέον έργα μικρής κλίμακας αναπλάσεων – οδοποιίας σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα σύμφωνα με τις προτάσεις των τοπικών συμβουλίων στο χρονικό διάστημα των τριών θητειών (1999-2010) συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ από ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ και ΣΑΤΑ.

Αγαπητοί φίλοι ,
Αυτή η σύντομη αναφορά δεν έχει την έννοια της αυτοεπιβράβευσης αλλά της αυτοδέσμευσης ότι ως απλός πολίτης θα είμαι παρών με την πείρα μου ως Αυτοδιοικητικός επί 28 χρόνια αλλά και με την δύναμη που μου δίνει η αγάπη των πολιτών για να συνδράμω την νέα Δημοτική Αρχή να είναι ένας αξιόπιστος συνεχιστής της δουλειάς που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στα πλαίσια του νέου Δήμου.
   Σας ευχαριστώ."
blogger hit counter