tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Νέος εξοπλισμός για Παναρκαδικό Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Νέος εξοπλισμός για Παναρκαδικό Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας

Το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ», μετά από πρόσκληση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες και έλαβε επιβεβαίωση ...
διαχειριστικής επάρκειας τύπου Α & Β για τις συγχρηματοδοτούμενες πράξεις της 4ης προγραμματικής περιόδου 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ).
Το Νοσοκομείο μας ως διαχειριστικά επαρκής δικαιούχος πιστοποιείται, έτσι ώστε να κατέχει την απαραίτητη γνώση του Κοινοτικού και Εθνικού Δικαίου, καθώς και την τεχνογνωσία και επάρκεια για να εφαρμόσει και υλοποιήσει τις σχετικές δράσεις σε συμφωνία με τις αρχές της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης.
Έτσι το Γ.Π.Ν. Τρίπολης θα μπορεί να υλοποιεί δράσεις που σχετίζονται με τεχνικά έργα της Πρωτοβάθμιας και Δεευτεροβάθμιας Υγειονομικής Φροντίδας και ταυτόχρονα δράσεις που αφορούν την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την εκπαίδευση του Προσωπικού μέσω του ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς, για κάθε φορέα που προτίθεται να υποβάλλει πρόταση ένταξης συγχρηματοδοτούμενων πράξεων στο ΕΣΠΑ, αυτού του είδους η πιστοποίηση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση.
Μετά τα παραπάνω ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, τονίζει ότι έχει ήδη υποβληθεί προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, πρόγραμμα για έγκριση και ένταξη στο ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τις ανάγκες του Νοσοκομείου μας και των Κέντρων Υγείας ευθύνης του.
Για το Νοσοκομείο προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 7.295.600,00 € και τεχνικά έργα, προϋπολογισμού 30.230.000,00 €.
Για τα Κέντρα Υγείας, ευθύνης του Γ.Π.Ν. Τρίπολης, ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, προϋπολογισμού 251.960,00 € και για τεχνικά έργα, προϋπολογισμού 579.500,00 €.
Οι προτάσεις αυτές θα αξιολογηθούν από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας και μετά την έγκρισή τους θα υποβληθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για ένταξη στο ΕΣΠΑ, με φορέα υλοποίησης το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ».
blogger hit counter