tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Πανηγυρικός εσπερινός στο Ιερό Μετόχι του Αγίου Νικολάου της μονής των Τσιπιανών στη θέση Ζόγκα Αργολίδος

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Πανηγυρικός εσπερινός στο Ιερό Μετόχι του Αγίου Νικολάου της μονής των Τσιπιανών στη θέση Ζόγκα Αργολίδος





Μετά  από τριάντα και πλέον  χρόνια τελέσθηκε και πάλι Πανηγυρικός Εσπερινός  από εκπροσώπους  της Ιεράς Μονής Γοργοεπηκόπου Νεστάνης Μαντινείας, εις το πεπαλαιωμένο  Ιερό Μετόχιό  της,   το οποίον τιμάται επ' ονόματι του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού. Το Ιερό αυτό Μετόχι βρίσκεται   στην θέση Ζόγκα (Μπούμπας), Αργολίδος, που απέχει μόλις τρία χιλιόμετρα εκ του χωρίου Ελληνικόν.
Ανήμερα της Εορτής του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός εις το Ιερό Μετόχιο της Ιεράς Μονής, τη Ευλογία των Σεβ. Μητροπολιτών Αργολίδος κ.κ. Ιακώβου και Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου. Στον Εσπερινό προεξήρχε ο Πρόεδρρος της Δ\Επιτροπής της Ιεράς Μονής   Γοργοεπηκόπου Νεστάνης Μαντινείας,  π. Ιωάννης Σουρλίγγας,  ο Εφημέριος Ελληνικού Αργολίδος  π. Εμμανουήλ και o Εφημέριος Στενού π. Θεόδωρος  εκ της Ιεράς Μητροπόλεως  Μαντινείας και Κυνουρίας.
Αρκετός κόσμος εκ των περιχώρων οδήγησε τα βήματά του στο Ιερό Μετόχι, προσευχήθηκε και συγκινήθηκε με την  τέλεση έστω του Εσπερινού, μιας και ο Ιερός Ναός, αυτή την στιγμή, δεν παρέχει την δυνατότητα να τελεσθεί η θεία Λειτουργία. 
Στο λόγο του ο  Πρόεδρρος της Δ\Επιτροπής της Ιεράς Μονής   Γοργοεπηκόπου Νεστάνης Μαντινείας, εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στην ευλογημένη ιστορία του Μετοχίου και υποσχέθηκε ότι θα είναι πρωτοστάτης  της γενικής συντηρήσεως και ανακατασκευής που χρειάζεται ο Ιερός   αυτός χώρος.
Ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους και συνπροσευχομένους, ανανεώνοντας  την συνάντησή τους  για την Λαμπρή Εορτή που αρμόζει στον Άγιο την  9η,  Μαΐου  επ΄ ευκαιρία  της Εορτής της ανακομιδής των Αγίων Λειψάνων του Αγίου.

Εκ της Διοικούσης Επιτροπής της Ιεράς Μονής   Γοργοεπηκόπου Νεστάνης Μαντινείας
blogger hit counter