tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Δεν "βλέπουν" δολιοφθορά για το σιδηροδρομικό ατύχημα

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Δεν "βλέπουν" δολιοφθορά για το σιδηροδρομικό ατύχημα

Πηγή - www.enet.gr

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο δολιοφθοράς ως αίτιο για το προχθεσινό δυστύχημα στην αυτοκινητάμαξα (Rail bus) του ΟΣΕ στον Αχλαδόκαμπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική αστυνομική διεύθυνση, δεν έχει εντοπιστεί κάποια ζημιά στο σιδηροδρομικό δίκτυο, ενώ συγκροτήθηκε επιτροπή από τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη διεξαγωγή έρευνας προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του εκτροχιασμού.
Ο εκτροχιασμός προκάλεσε ...το θάνατο ενός από τους τέσσερις επιβάτες ενώ οι άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, όπως και δύο υπάλληλοι του ΟΣΕ. Ολοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Οσον αφορά το θύμα, πρόκειται για τον 44χρονο Ευάγγελο Ντούσια, πατέρα τριών παιδιών, που καταγόταν από τον Αχλαδόκαμπο και ζούσε στην Αθήνα.

Πέρυσι
Η συγκεκριμένη γραμμή Κόρινθος - Αργος - Ναύπλιο - Τρίπολη παραδόθηκε το περασμένο καλοκαίρι έπειτα από πολύχρονη καθυστέρηση, ενώ η αυτοκινητάμαξα ήταν καινούργια (πενταετίας). Μισή ώρα μετά την έναρξη του δρομολογίου, λίγο πριν από τις 10 το βράδυ, η μηχανή καθώς και δύο βαγόνια εκτροχιάστηκαν. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού άργησε να ξεκινήσει αφού, λόγω του εξαιρετικά δύσβατου της περιοχής, η Πυροσβεστική και η ομάδα της ΕΜΑΚ δυσκολεύτηκαν να προσεγγίσουν. Ολα τα δρομολόγια στη γραμμή Κόρινθος - Αργος - Τρίπολη - Ναύπλιο αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας.
Λ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ spyropul@enet.gr
blogger hit counter