tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Ενστάσεις και από τον Λύτρα για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ενστάσεις και από τον Λύτρα για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας

Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Η δική μας αγαπημένη Γορτυνία" Μιλτιάδης Λύτρας έδωσε στη δημοσιότητα μία ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής: "Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Καλλικρατικού Δήμου Γορτυνίας –στην οποία και παρέστη ως ενεργός πολίτης – θέλω να δηλώσω την αποστροφή μου σε μια σειρά διεργασιών που ναι μεν είναι νόμιμες ωστόσο στην δική μου τουλάχιστον ηθική δεν βρίσκουν πεδίο εφαρμογής-αποδοχής και σε κάθε περίπτωση χρήζουν ...
κριτικής.
Ο νεοσύστατος Δήμος Γορτυνίας προτίθεται να προβεί στην ίδρυση (α) μιας κοινωφελούς επιχείρησης και (β) μια δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης και για το λόγο αυτό αποφάσισε την ανάθεση οικονομικοτεχνικών μελετών βιωσιμότητας –δίχως προηγουμένως να έχει προβεί σε πρόσκληση ενδιαφέροντος με δημοσίευση σε σχετικούς ιστότοπους και έντυπα μέσα- στην “ Αναπτυξιακή Πάρνωνα- Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ”.
Η κριτική μου αλλά και οι ενστάσεις μου- δηλώνοντας για άλλη μια φορά πως δεν έχει ουδεμία έκνομη διοικητική πράξη τελεστεί- αφορούν στο γεγονός ότι:
1) Κάνουμε λόγο για απευθείας ανάθεση στην εν λόγω εταιρεία αφού στον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο ουδεμία σχετική δημοσίευση πρόσκλησης ενδιαφέροντος έλαβε χώρα. Με τον τρόπο αυτό δεν έδωσε η νέα δημοτική αρχή την ευκαιρία σε εγνωσμένης αξίας Γορτύνιους επιστήμονες- που έχουν διακριθεί για την επαγγελματική τους πορεία στην εν λόγω θεματική ενότητα- να προσφέρουν –ενδεχομένως και αμισθοί-εθελοντικά- στο προεκλογικό όραμα του κ. Γιαννόπουλου «Όλοι μαζί, ενωμένοι, για τη Γορτυνία που μας αξίζει»
2) Στην εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται επαγγελματικά –ως ανώτατο στέλεχος- υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής κατέχοντας τη θέση του Γενικού Διευθυντή (www.parnonas.gr)
3) Θέλω να απευθύνω ένα ερώτημα στο νέο Δήμαρχο Γορτυνίας αν με τέτοιες πράξεις υλοποιεί μέρους των προεκλογικών του δεσμεύσεων. Θέλω να θυμίσω πως στο προεκλογικό έντυπο της Παγγορτυνιακής Συμμαχίας όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του συνδυασμού του κ. Γιαννόπουλου http://www.pangortyniaki.gr/images/downloads/filladio/programma_paggortyniaki.pdf αναφέρεται μεταξύ άλλων « Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα και θα εφαρμόσουμε όλες τις δυνατότητες που μας προσφέρει η ηλεκτρονική διακυβέρνηση για πλήρη διαφάνεια στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής»
Κλείνοντας, θα ήθελα απλώς να επισημάνω την αλγεινή εντύπωση που προκαλεί το γεγονός ότι ο τουριστικός Δήμος Γορτυνίας δεν διαθέτει επίσημη ιστοσελίδα. Θέλω να θυμίσουμε πως ο κύριος Γιαννόπουλος ουσιαστικά χρίστηκε Δήμαρχος από τις 15 Νοεμβρίου 2010 και θαρρώ πως μέσα σε ένα χρονικό διάστημα δύο μηνών θα μπορούσε να είχε υλοποιηθεί η κατασκευή ιστοχώρου, από τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο Δήμαρχος είναι γνώστης των νέων τεχνολογιών. Η ιστοσελίδα του Δήμου αποτελεί το δίαυλο επικοινωνίας για όλους τους Γορτύνιους της υφηλίου αλλά χώρος πληροφόρησης για τους εν δυνάμει επισκέπτες της περιοχής. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της Γορτυνίας είναι ο χειμερινός τουρισμός.
Καλώ δεν τον Δήμαρχο να ενεργοποιήσει τη δυνατότητα που του δίνει ο νόμος όπως υλοποιήσει επιτροπές εμπειρογνωμόνων, ώστε άξιοι γορτύνιοι αφιλοκερδώς να ηγηθούν ομάδων εργασιών
ΚΑΤΑΦΑΝΗΚΕ ΣΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙO Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ του δήμου να πάρει πρωτοβουλίες αναπτυξιακές.
Με τιμή και με πολλές ευχές για επιτυχία στο ΔΗΜΑΡΧΟ. Δεν είμαστε απέναντι του. Αντιθέτως τον στηρίζουμε κρίνοντας πράγματα που κατά τη γνώμη μας είναι αντιαισθητικά.

Δρ. Μιλτιαδης. Δ. Λύτρας

blogger hit counter