tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Σήμερα - Ομιλία στην Τεγέα για την ασφάλεια των τροφίμων

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Σήμερα - Ομιλία στην Τεγέα για την ασφάλεια των τροφίμων

Τα τρόφιμα είναι οργανική ύλη ζωϊκής ή φυτικής προέλευσης που υφίσταται μεταβολές. Οι μεταβολές αυτές οδηγούν σε αλλοίωση των τροφίμων και ένας από τους τύπους αλλοίωσης είναι η μικροβιακή.  Επομένως οι μικροοργανισμοί (εκτός από τους ωφέλιμους) μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα στα τρόφιμα, προκαλώντας τροφογενείς ασθένειες στον άνθρωπο.  Η συντήρηση των τροφίμων παίζει σημαντικό ρόλο για αποφυγή της αλλοίωσης και εξασφάλιση της υγείας. Οι μέθοδοι συντήρησης μπορεί να είναι ...
φυσικές, χημικές και βιολογικές.
Για τις καθημερινές πρακτικές και χειρισμούς στο σπίτι και την σωστή συντήρηση των τροφίμων και προπάντων την αποφυγή τροφογενών ασθενειών, θα μας  μιλήσει η Δρ.  Χρυσούλα Τάσσου, Μικροβιολόγος Τροφίμων- Ερευνήτρια  στο Εθνικό Κέντρο Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ).
 Η εκδήλωση θα γίνει τα ην Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 7.00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου Τεγέας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη
blogger hit counter