Σε μια ασυνήθιστη κοσμοσυρροή, αληθινή κοσμοπλημμύρα, συνωστίσθηκαν στην απέραντη αίθουσα του ξενοδοχείου ΝΟΒΟΤΕΛ στην Αθήνα, εκατοντάδες Αρκάδες με τις συζύγους τους και τα μέλη των οικογενειών τους, στην ωραία εκδήλωση της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων για να γιορτάσουν όλοι μαζί το πατροπαράδοτο «Αρκαδικό Γλέντι» το οποίο έγινε πλέον βίωμα στα νιάτα της Αρκαδίας, όπου το περίμεναν με μεγάλη χαρά.
Αρκάδες πολιτικοί, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας, Δήμαρχοι, Πρόεδροι κοινωνικών φορέων και οργανώσεων της Αρκαδίας, καθηγητές Πανεπιστημίων, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, γιατροί, λογοτέχνες και συγγραφείς, υπερχείλισαν όλους τους χώρους και κατέλαβαν αμέσως τα τραπέζια και τα καθίσματα που συνεχώς μετέφεραν εσπευσμένα οι σερβιτόροι για τους απρόβλεπτους και απροσδόκητους προσερχόμενους.
Παρά την οικονομική κρίση, που υπήρχε φόβος να μην προσέλθουν, η αίθουσα έφτασε στο αδιαχώρητο.
Ο Πρόεδρος κ. Γ. Ζαραφέτας, που υποδέχονταν τους προσερχομένους μαζί με τα άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του δραστήριου Σωματείου, με αγωνία κατόρθωναν να ανταποκριθούν στις αναγκαίες διευθετήσεις ταξιθέτησης, όπως ήταν επόμενο, παρ’ όλα αυτά εξυπηρετούσαν όλους, κατά το δυνατόν καλύτερο τρόπο.
Αρκάδες από την Γορτυνία, την Κυνουρία, την Μαντινεία και την Μεγαλόπολη, Αρκάδες των Αθηνών, αλλά και της Κορινθίας, του Άργους, του Ναυπλίου και από διάφορα μέρη της Ελλάδος, κατά κύματα κατέφθαναν στον τόπο της εκδήλωσης για να συμμετάσχουν στο μεγάλο «ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ» και το ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ του Πάνα, που οργάνωσε η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων.
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ κ. Γ. ΖΑΡΑΦΕΤΑ
Ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων κ. Γ. Ζαραφέτας, συγκινημένος από την αθρόα προσέλευση, μετά τις επιτυχίες της Ένωσης που είναι σε όλους γνωστές, είπε τα εξής:
«Αγαπητοί Αρκάδες, αγαπητοί συνάδελφοι, Πρόεδροι και Σύμβουλοι Μεγάλων Αρκαδικών Ενώσεων και Σωματείων, Όλοι εσείς που συστρατευθήκατε μαζί μας και ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να βοηθήσουμε την γενέτειρά γη την Αρκαδία, μακριά από κομματικές τοποθετήσεις.
Κύριε Βουλευτά Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλε, κύριε τ.Υπουργέ Προκόπη Παυλόπουλε, κ. τ.Βουλευτά Δημήτρη Κωστόπουλε, Δήμαρχοι Τριπόλεως κ.Ιωάννη Σμυρνιώτη και Βόρειας Κυνουρίας κ. Μανώλη Σκαντζέ, Αντιδήμαρχε Βόρειας Κυνουρίας κ.Δημήτριε Γκαύρε, αγαπητέ φίλε Πρόεδρε Αρκάδων Κορινθίας Γιώργο Μουρούτση Περιφερειακέ Σύμβουλε Περιφερείας Πελοποννήσου κ.Παναγιώτη Βαλασσόπουλε, Περιφερειακέ Σύμβουλε Αττικής και Διευθυντά Γ΄ Λυκείου Χαϊδαρίου κ.Βασίλη Γιαννακάκο, πολιτευτές Αρκαδίας κ.Βασίλη Κοντοζαμάνη, κ.Χαράλαμπε Αποσκίτη και κ.Γρηγόρη Λαμπράκη της Β΄ Αθηνών, Πρόεδρε Τοπικού Συμβουλίου Άστρους κ.Αντώνη Σιαβελή, ιδιαιτέρως χαιρετώ εσάς τους εκδότες και δημοσιογράφους του Αρκαδικού Τύπου που μας τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας και την στήριξη που μας παρέχετε αλλά και τον αγώνα που κάνετε προβάλλοντας το έργο μας, πράγμα το οποίο συντελεί τα μέγιστα στην ανάπτυξη της Αρκαδίας.
Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων δεν είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος, όπως μας αποκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριπόλεως ο κ. Αντιδήμαρχος Οικονομικών. Είμαστε μια Ένωση που ιδρύθηκε για να συνεργαστεί με την Κεντρική Αυτοδιοίκηση, με την Εκκλησία και με όλους τους φορείς για την ανάπτυξη της Αρκαδίας και την προβολή του «Αρκαδικού Ιδεώδους» .
Είμαστε η μόνη Ένωση που τα μέλη της είναι από όλη την Ελληνική Επικράτεια, αρκεί να έχουν την αρκαδική καταγωγή. Το έργο μας είναι πολυσήμαντο. Οργανώσαμε:
ΠΡΩΤΟΝ: Ημερίδα για τα ναρκωτικά, την «μάστιγα του αιώνα», στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών με στόχο την πρόληψη, την καταπολέμηση και την αποκατάσταση, με άριστους επιστήμονες ομιλητές και με την συνεργασία του Υπουργείου Υγείας και με όλους τους εμπλεκομένους φορείς.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ξεκινήσαμε και προγραμματίσαμε την ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Αρκαδία, που για μας θεωρείται μια «βαρειά βιομηχανία» του τόπου, με την συνεργασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γορτυνίας και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμία και του Νομάρχη Αρκαδίας κ. Δημ. Κωνσταντόπουλου και του Δημάρχου Δημητσάνης κ. Κων/νου Βλάχου, με τους οποίους είχαμε αλλεπάλληλες συναντήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό οργανώσαμε:
ΤΡΙΤΟΝ: Την πρώτη Ημερίδα μας στην Ιερά Μονή Λουκούς στο Άστρος με στόχο την ανάδειξη των Ιερών Μονών του Πάρνωνα «Φάρου της Ορθοδοξίας» και «Αγίου Όρους» της Πελοποννήσου με σκοπό την ανάπτυξη του θρησκευτικού αισθήματος του λαού και την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.
ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Την δεύτερη Ημερίδα μας στο Λεωνίδιο, για την ανάδειξη της Ι.Μ. Ελώνης Καρυών Σκίντζα και την Τρίτη μας Ημερίδα στο πλαίσιο του Θρησκευτικού Τουρισμού οργανώσαμε στην Δημητσάνα, για την ανάδειξη των Ιερών Μονών της Γορτυνίας και των σεπτών πατριαρχών.
Εξ άλλου έχουμε προγραμματίσει νέα, την τέταρτη Ημερίδα για την ανάδειξη της Ι. Μονής Αγίας Παρασκευής στη Βάχλια Γορτυνίας, που θα συνοργανώσουμε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. Ιερεμία και με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
ΠΕΜΠΤΟ: Οργανώσαμε Ειδική Ημερίδα Τύπου, στην Νομαρχία Αρκαδίας, με πρόταση την δημιουργία ηλεκτρονικού Αρχείου Τύπου, που θα αρχειοθετούσε όλον τον Αρκαδιό Τύπο από βάθους χρόνου. Στην Ημερίδα αυτή συμμετείχαν όλοι οι εκδότες του Αρκαδικού Τύπου, οι οποίοι δήλωσαν ότι προσφέρουν το αρχείο τους για τον σκοπό αυτό.
Σημειωτέο ότι εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Τμήματος Πληροφορικής, ο οποίος συμμετείχε στην Ημερίδα, δήλωσε ότι θα βοηθήσει για την ηλεκτρονική οργάνωση του ειδικού αυτού Αρχείου Τύπου.
Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων ανέδειξε το θέμα αυτό που η Νομαρχία θα πραγματοποιούσε, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί. Εμείς αναδεικνύουμε τα θέματα, αλλά δεν έχουμε την πολιτική δύναμη να τα υλοποιήσουμε. Είμαστε απλοί άνθρωποι που προσφέρουμε εθελοντική εργασία.
ΕΚΤΟΝ: Δημιουργία Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και αναβάθμιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου σε Πανεπιστημιακό.
Για την σκοπό αυτό συναντήσαμε τον Αρκάδα Υφυπουργό Παιδείας τότε κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο με Υπουργό τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον ενημερώσαμε ότι καταθέσαμε στο Υπουργείο Παιδείας Αίτηση για την ίδρυση Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ο κ. Λυκουρέντζος μας δήλωσε ότι είναι υπέρ της ίδρυσης Ιατρικής Σχολής και ότι στηρίζει το θέμα. Εμείς προτείναμε και βρήκαμε το Προεδρικό Διάταγμα υπ΄αριθ. 200/22.7.1977, το οποίο αναφέρει ότι η Ιατρική Σχολή Πατρών θα αξιοποιήσει με τα εργαστήρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπόλεως, στο οποίο θα εντάξει τους φοιτητές Ιατρικής και αυτό θα αποτελεί αυτοτελές Ίδρυμα (Προσωπικά συμφέροντα όμως εξαφάνισαν αυτό το Προεδρικό Διάταγμα).
Σήμερα όμως υπάρχει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το οποίο έχει έδρα την Τρίπολη και πρέπει μέσα στα νέα αυτά δεδομένα, να αξιοποιήσει το Προεδρικό Διάταγμα με την ίδρυση Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, για την αναβάθμιση και ολοκλήρωση του ίδιου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Παναρκαδικού Νοσοκομείου σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ωστόσο το Υπουργείο Παιδείας μας γνωστοποίησε ότι για να ιδρυθεί Ιατρική Σχολή πρέπει να το ζητήσουν:
1ον) Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,
2ον) Να συναινέσει το Υπουργείο Εσωτερικών και
3ον) Το Υπουργείο Οικονομικών.
Μετά από συναντήσεις με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών και με γραπτά αιτήματά μας, συμφώνησαν όλοι ότι είναι απαραίτητη η ίδρυση Ιατρικής Σχολής.
Έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ.Κων/νο Δημόπουλο, ο οποίος μας δήλωσε ότι το Υπουργείο του έχει διαβιβάσει όλες τις ενέργειες μας και ότι είναι πλήρως ενημερωμένος ο ίδιος και ήδη υπέβαλε την αίτηση για ίδρυση Ιατρικής Σχολής, εκ μέρους του Πανεπιστημίου.
Έτσι ο φάκελος που καταθέσαμε στο Υπουργείο είναι πλήρης, σύμφωνα με αυτά που ζητούσε το Υπουργείο Παιδείας για την ίδρυση της Ιατρικής Σχολής.
Εμείς επισκεφθήκαμε εκ νέου τον κ.Λυκουρέντζο και συμφωνήσαμε εντός των προσεχών ημερών, να συναντηθούμε με τον Υπουργό Παιδείας κ.Στυλιανίδη Ευριπίδη, ο οποίος ήταν και ενημερωμένος από τον κ.Λυκουρέντζο σχετικά.
Δυστυχώς όμως έγινε ανασχηματισμός της Κυβέρνησης και Υπουργός Παιδείας έγινε ο Αρκάς, εκ Δημητσάνης καταγόμενος κ.Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος και δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί και ο φάκελος είναι στα χέρια του και θα μας καλέσει σε νέα συνάντηση. Συναντηθήκαμε επίσης και με τον Υπουργό Υγείας κ.Δημ. Αβραμόπουλο.
Ωστόσο προκηρύχθηκαν εκλογές και ο φάκελος έμεινε ανυπόγραφος επάνω στο τραπέζι, όπου τον βρήκε η νέα Υπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ κ.Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία μας έστειλε την υπ΄αριθμόν 149197/Β1 επιστολή της στην οποία γράφει: «σε απάντηση στο 130/15.9.2009 έγγραφό σας προς τον τ.Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Άρη Σπηλιωτόπουλο, το οποίο έλαβε τον υπ΄αριθμ. πρωτοκόλλου του Γραφείου Υπουργού 8471/17.9.2009 και του Γραφείου Υφυπουργού 796/23.9.2009 με το οποίο επανέρχεσθε σε παλαιότερο αίτημά σας για την ίδρυση Τμήματος Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, σας γνωρίζουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει περιέλθει στην Υπηρεσία μας σχετική Πρόταση από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου» (Την πρόταση του κ.Δημόπουλου ποιος την εξαφάνισε;)
Συναντήσαμε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θ.Παπαθεοδώρου, ο οποίος ήταν ενημερωμένος και την Υπουργό Παιδείας κ.Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία μας υποσχέθηκε ότι θα μιλήσει και με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθώς και συναντηθήκαμε και με τον Νομάρχη Αρκαδίας, ο οποίος είναι υπέρ της ίδρυσης Ιατρικής Σχολής και μας υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει γι΄αυτό. Συναντηθήκαμε επίσης και με τον Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κ.Πάνο Παπαδόπουλο, ο οποίος στηρίζει δυναμικά την ίδρυση της Σχολής και την αναβάθμιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου σε Πανεπιστημιακό. Επίσης συνεργασθήκαμε και με τον Πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ.Φίλιο, όπου στον 7ο Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο στην Τρίπολη πετύχαμε την έκδοση ψηφίσματος υπέρ της ίδρυσης Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και αναβάθμισης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου σε Πανεπιστημιακό.
Σε πρόσφατη συνάντηση μας με την Υπουργό Παιδείας κ.Άννα Διαμαντοπούλου ζητήσαμε να μην διασπαστεί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και να παραμείνει αυτοδύναμο και αυτοδιοίκητο ως έχει. Η κ.Διαμαντοπούλου μας απάντησε ότι: «Θα κάνω ό,τι μπορώ, γιατί οι ρίζες μου είναι από την Μαντινεία Αρκαδίας».
ΕΒΔΟΜΟΝ: Δυναμική στήριξη της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων για την παραμονή του 11ου Συντάγματος Πεζικού στην Τρίπολη.
Αγαπητοί Συμπατριώτες Αρκάδες, όλοι έχετε ακούσει ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ενώπιον του Νομάρχη Αρκαδίας και όλης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού ότι θα γίνει ανασύνταξη δυνάμεων εθνικής αμύνης και μέσα από τις συγχωνεύσεις θα κλείσει το 11ο Σύνταγμα Πεζικού Τριπόλεως και Αεροπορίας και θα συγχωνευθούν με άλλα στρατόπεδα και στα κτίρια του 11ου Συντάγματος θα στεγασθούν Αυτοδιοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου Τριπόλεως.
Αυτό έγινε αρχάς του 2010. Τον Ιούλιο του 2010 στην Τρίπολη, στο Παγκόσμιο Παναρκαδικό Συνέδριο, η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων ζήτησε να γίνει ψήφισμα διαμαρτυρίας να μη φύγουν τα στρατόπεδα.
Αντίθετα, ο Δήμαρχος Τρίπολης ζήτησε να φύγουν τα στρατόπεδα για να μείνουν κενά τα κτίρια και να χρησιμοποιηθούν για να στεγασθούν Αυτοδιοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου.
Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων αντέδρασε και αμέσως άρχισε αγώνα για να παραμείνει το Σύνταγμα, για ιστορικούς και οικονομικούς λόγους στην Τρίπολη.
Αγαπητοί Αρκάδες, σήμερα το 11ο Σ.Π. που φέρει το όνομα «ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ», πέρα από την στρατιωτική και στρατηγική του σημασία, διαδραματίζει σοβαρό οικονομικό ρόλο και βοηθάει στην οικονομία της πόλης.
Στο 11ο Σ.Π. υπηρετούν 900 οπλίτες κληρωτοί και 300 έρχονται εξ αναβολής σε κάθε ΕΣΣΟ και 165 Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί κατοικούν μόνιμα στην πόλη.
Το Σύνταγμα δίνει εργασία στον λεωφορειούχο, στον ταξιτζή, στον ξενοδόχο, στον ταβερνιάρη, τον καφετζή, στον περιπτερά, στον αγρότη. Το Πανεπιστήμιο και το Σύνταγμα δίνουν ζωή στην πόλη.
Τα ΜΜΕ αγωνιούν να γράψουν ότι αν φύγει το Σύνταγμα θα είναι μεγάλη ζημιά για την πόλη.
Η εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ» προκαλεί και διαμαρτύρεται γράφοντας: «Τι κάνουν οι Αρκάδες πολιτικοί; Ο Δήμος Γρεβενών αντέδρασε και παρέμεινε το στρατόπεδο στα Γρεβενά». Η «ΑΙΧΜΗ» επανέρχεται και γράφει: «Ο Μεσσήνιος Υφυπουργός κ.Κουσελάς έστειλε επιστολή στον Υπουργό Άμυνας κ.Ευάγγελο Βενιζέλο, διερωτώμενος γιατί δεν πήγε το Σύνταγμα στην Καλαμάτα και ζητούσε να πάει το γρηγορότερο.»
Οι έχοντες και κατέχοντες την εξουσία του τόπου μας, ορκισμένοι την 1η Ιανουαρίου να εργασθούν και να υπερασπισθούν τα συμφέροντα του Δήμου τήρησαν «σιγή ισχύος».
Ταυτόχρονα σχεδίαζαν στο 11 Σ.Π. πισίνες, πάρκινγκ και ένα γραφείο με φόντο τα Κορφοβούνια και τα λημέρια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη για τον κ.Αντιδήμαρχο των Οικονομικών.
Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων συστράτευσε όλους εσάς και με δυναμικές παρεμβάσεις στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ.Πάνο Μπεγλίτη κατώρθωσε το ιστορικό 11 Σ.Π. να παραμείνει αυτοδύναμο στην Τρίπολη ως έχει και το στρατόπεδο της Αεροπορίας και το αεροδρόμιο παραχωρείται στο Υπ.Μεταφορών για να το επανδρώσει να λειτουργήσει ως πολιτικό.
Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι, Πρόεδροι μεγάλων ενώσεων και πατριωτικών Σωματείων ιδρυθήκαμε για να διεκδικήσουμε.
Στέλνουμε ένα μήνυμα προς τους πάντες ότι δεν θα επιτρέψουμε να χάσει άλλα που απέκτησε με αγώνες, η Αρκαδία.
Έχασε την Επιθεώρηση Εμπορίου, την Επιθεώρηση Δημοσίων Έργων, έχασε την Διοίκηση των Νοσοκομείων, χωρίς καμία διαμαρτυρία από τους έχοντες και κατέχοντες την εξουσία του τόπου. Την ίδια τύχη θα είχε το 11 Σ.Π. και η Αεροπορία εάν δεν επενέβαινε η Πανελλαδική Ένωση και τα Αρκαδικά Σωματεία με αυτή την συστράτευση.
Σήμερα η Αρκαδία είναι τελευταία στην ανάπτυξη από όλη την Ευρώπη. Είμαστε ο μόνος νομός που δεν διαθέτει Διοικητήριο και οι έχοντες και κατέχοντες την εξουσία ανίκανοι να υψώσουν ένα Διοικητήριο, προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία να υφαρπάξουν τα κτίρια του στρατοπέδου. Έχουμε το πιο ακατάλληλο επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Πελοπόννησο. Τα Μοναστήρια μας όπου είναι πολλά και πραγματική έλξη τουριστών, στερούντα οδικής πρόσβασης σε αυτά. Οι γύρω νομοί δημιουργούν αναπλάσεις πλατειών χωρίς τυμπανοκρουσίες και διχόνοιες, αξιοποιούν τα διατηρητέα κτίρια, που στην Τρίπολη εξαφανίσθηκαν όλα!!
Μια ολόκληρη 35ετία και ο Περιφερειακός δρόμος δεν έχει αποπερατωθεί. Με αγώνες φέραμε το Πανεπιστήμιο στην Τρίπολη, αλλά η πόλη δεν το στήριξε!
Πρόσφατα διαβάσαμε στα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ» ότι ο δρόμος για το Πανεπιστήμιο δεν έχει πεζοδρόμια. Σας κάνουμε γνωστό ότι είχαμε επισημάνει το θέμα και με επιστολή μας στους πρώην άρχοντες, είχαμε προτείνει ο δρόμος αυτός να γίνει και να ονομαστεί «Λεωφόρος Πανεπιστημίου». Δυστυχώς έχουμε ακόμα ένα δρόμο που έγινε για να περνούν τα «Μπαλαμπινέϊκα» κάρρα, που κουβαλούσαν πέτρες!
Κύριε Δήμαρχε, Κύριοι Δημοτικοί άρχοντες, σας θυμίζουμε ότι εμείς ψηφίσαμε εσάς για να αποφασίζετε για εμάς. Είμαστε η μόνη πόλη που δεν διαθέτουμε σύγχρονο γενικό πολεοδομικό σχέδιο. Προ καιρού ακούσαμε τους Λάκωνες βουλευτές ομόφωνα να ζητούν αεροδρόμιο στην Σπάρτη για να εξυπηρετείται και … η Αρκαδία.
Εξ άλλου έγινε σύσκεψη στο Άργος για το αεροδρόμιο Τριπόλεως!!! Αυτό δείχνει πόσο ανίκανοι είμαστε να αξιοποιήσουμε την πλεονεκτική γεωγραφική μας θέση. Λέμε διοικητικός νομός χωρίς να έχουμε Διοικητήριο.
Σας μεταφέρουμε μια πληροφορία, η οποία ευχόμαστε αν μην επαληθευτεί. Η Περιφέρεια της Πελοποννήσου, η Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων και η Περιφέρεια Στερεά Ελλάδος, θα συστεγασθούν στην Πάτρα. Και γιατί όχι αφού επί 10 χρόνια η Περιφέρεια Πελοποννήσου στεγάζεται σε ένα κτίριο του Νοσοκομείου (Φύλακες Γρηγορείτε).
Αγαπητοί Συμπατριώτες,
Ευχαριστώ που είχατε την υπομονή να με ακούσετε. Έχουμε πάρα πολλά μηνύματα από άλλους πολιτικούς, αλλά θα μου επιτρέψετε να διαβάσω μόνο του αρκαδολάτρη Υφυπουργού και φίλου κ.Πάνου Μπεγλίτη που μας λέει τα ακόλουθα:
Αγαπητέ Πρόεδρε της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων
Αγαπητά Μέλη του ΔΣ
Φίλες και φίλοι,
Με τιμάτε ιδιαίτερα με την πρόσκληση σας να συμμετάσχω στην αποψινή σας εκδήλωση. Δυστυχώς, όμως ανειλημμένες υποχρεώσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν μου επιτρέπουν την παρουσία μου ανάμεσα σας.
Θέλω να συγχαρώ ειλικρινά την Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων για τις δραστηριότητες της. Με την παρουσία σας και τη δράση σας, κρατάτε ζωντανές τις μνήμες του τόπου σας, δίνετε αφορμές για αντάμωμα των απανταχού Αρκάδων και ταυτόχρονα προβάλλετε το ιδιαίτερο χρώμα της ιδιαίτερης πατρίδας σας και ολόκληρης της Πελοποννήσου.
Πρόσφατα, μάλιστα, δέχθηκα ασμένως το προεδρείο της Ένωσης σας στο γραφείο μου και άκουσα με προσοχή όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο σας, καθώς και τα αιτήματα σας. Σε ό,τι αφορά το 11° Σύνταγμα Πεζικού, επαναλαμβάνω ότι, παρά το σχεδιασμό για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, θα παραμείνει στην Τρίπολη ως έχει, διότι στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έτσι κρίνουμε ότι πρέπει να γίνει για λόγους επιχειρησιακούς.
Στηρίζω, επίσης, με κάθε πρόσφορο μέσο τις προσπάθειες σας για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, προς όφελος ολόκληρης της Περιφέρειας μας. Είμαι βέβαιος ότι με τις κατάλληλες ενέργειες όλων των αρμοδίων φορέων το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μπορεί να αναδειχθεί σε πρότυπο πόλο γνώσης και μάθησης.
Θεωρώ χρέος μου να κάνω ιδιαίτερη μνεία στους Αρκάδες της Κορινθίας, που καθημερινά βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην ανάπτυξη της περιοχής μας και γι’ αυτό στην Κορινθία τους έχουμε όλοι αγκαλιάσει με ιδιαίτερη θέρμη. Η φιλοξενία μας είναι η ελάχιστη ανταπόδοση που μπορούμε να προσφέρουμε. Πρωτίστως αυτό που μας ενώνει είναι ο κοινός στόχος της αναβάθμισης ολόκληρης της Πελοποννήσου.
Από την πλευρά μου, τόσο ως μέλος της Κυβέρνησης όσο και ως βουλευτής Κορινθίας, του γειτονικού σας νομού, θα στηρίξω κάθε προσπάθεια σας για την ανάπτυξη του τόπου μας και κάθε δίκαιο αίτημα σας.
Εύχομαι καλή επιτυχία στην εκδήλωση σας.
Με φιλικούς χαιρετισμούς, Πάνος Μπεγλίτης
Σας εύχομαι καλή διασκέδαση.
Σημειώνεται ότι λόγω μεγάλης προσέλευσης Αρκαδικών Ενώσεων και Συλλόγων, ονόματα αυτών θα ανακοινώσουμε προσεχώς με νέα ανακοίνωσή μας.
Για το 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Γ. Ζαραφέτας
Ο Γενικός Γραμματέας Κων. Λούφας