tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Απομακρύνουν τα καμένα δένδρα από τους δρόμους της Φαλαισίας, για να μην γίνουν ατυχήματα...

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Απομακρύνουν τα καμένα δένδρα από τους δρόμους της Φαλαισίας, για να μην γίνουν ατυχήματα...


Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Μεγαλόπολης αποφάσισε ομόφωνα την εκτέλεση της εργασίας: «Κοπή καμένων και επικίνδυνων δένδρων», συνολικού προϋπολογισμού 19.999,80 EURO, σύμφωνα με Οικονομική Μελέτη, η οποία εγκρίθηκε με Απόφαση Δημάρχου.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο σκεπτικό της απόφασης ότι μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2007 ...στην περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης και ειδικότερα στη Δημοτική Ενότητα Φαλαισίας, παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα σε σπίτια και περιουσίες δημοτών, αλλά και σε τεράστιες καμένες εκτάσεις του δασικού πλούτου του Δήμου.
Μετά από τέσσερα χρόνια και αφού έχουν περάσει τέσσερις χειμώνες τα καμένα δέντρα, που βρίσκονται εκατέρωθεν του επαρχιακού και κοινοτικού δικτύου του Δήμου Μεγαλόπολης, έχουν αρχίσει σιγά σιγά να σαπίζουν, με αποτέλεσμα κυρίως μετά από περιόδους ανέμων να πέφτουν και να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στο οδικό μας δίκτυο, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους στο πέρασμα αυτοκινήτων αλλά πολλές φορές και πεζών.
Άμεση και επιτακτική ανάγκη λοιπόν είναι η κοπή των καμένων δέντρων εκατέρωθεν του επαρχιακού και κοινοτικού δικτύου του Δήμου Μεγαλόπολης και ειδικότερα της Δημοτικής Ενότητας Φαλαισίας, προς αποφυγή ατυχημάτων και δυσάρεστων γεγονότων.
Τα τμήματα στα οποία θα κοπούν τα επικίνδυνα καμένα δέντρα κατά μήκος του οδικού δικτύου, μετά από την σχετική άδεια του δασαρχείου, είναι τα εξής:
1. Οδικό τμήμα από Μπιλάλι έως Τοπική Κοινότητα Λεονταρίου.
2. Οδικό τμήμα από Δημοτική Κοινότητα Μεγαλόπολης έως Τοπική Κοινότητα Ρούτσι.
3. Οδικό τμήμα από Εθνική οδό έως Τοπική Κοινότητα Βελιγοστής.
4. Οδικό τμήμα από Τοπική Κοινότητα Βελιγοστής έως Τοπική Κοινότητα Λεονταρίου και έως Τοπική Κοινότητα Ελληνίτσας.
Η εργασία θα γίνει με απευθείας ανάθεση με απόφαση του Δημάρχου σύμφωνα με τις
διατάξεις του άρθρου 20 παρ. 13 του Ν. 3731/2008.
Η δαπάνη του συνολικού ποσού των 19.999,80 EURO που απαιτείται θα βαρύνει τον Κ.Α. 35- 7332.004 του σκέλους των εξόδων του υπό σύνταξη προϋπ/μού του Δήμου οικον. έτους 2011 και θα διαθετεί από ιδίους πόρους του Δήμου.
blogger hit counter