tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Κλείνει οριστικά το 2012 το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης!

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Κλείνει οριστικά το 2012 το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης!

Πηγή φωτογραφίας - http://arcadia.ceid.upatras.gr
Σήμερα, το πρωί, ο Υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Λαουδιάς μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία για τις αλλαγές που θα εφαρμοστούν στο χώρο της υγείας και απάντησε σε πολλά ερωτήματα ειδικά για το Ψυχιατρικό νοσοκομείο Τρίπολης.
Μεταξύ άλλων, είπε ότι ...
το Ψυχιατρείο καλύπτει περιστατικά ασθενών όλης της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας, ακόμα και της Πρέβεζας!
Ο Γ. Λαουδιάς, ο οποίος πρέπει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχει διατελέσει Διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, είπε ότι ως τα τέλη του 2012 θα παύσει η λειτουργία του. Εξήγησε ότι σε όλα τα νοσοκομεία της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας θα αναπτυχθούν ψυχιατρικές κλινικές, οι οποίες θα υποδέχονται τα επείγοντα περιστατικά κάθε περιοχής.
Συγκεκριμένα επεσήμανε ότι πολύ γρήγορα θα λειτουργήσει η ψυχιατρική κλινική στην Κόρινθο, χτίζεται στο νοσοκομείο Άργους, ήδη είναι έτοιμες οι μελέτες για την ψυχιατρική κλινική στα νοσοκομεία Τρίπολης και Σπάρτης. Στο νοσοκομείο Καλαμάτας είναι έτοιμη να λειτουργήσει, όπως στο Ρίο και στον Πύργο. Στο Αγρίνιο κατασκευάζεται νέο νοσοκομείο και περιλαμβάνει ψυχιατρική κλινική.
Ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ υπογράμμισε ότι σε αυτές τις κλινικές οι ασθενείς θα παραμένουν κατά μέγιστο χρόνο νοσηλείας 22 ημέρες και μετά θα επιστρέφουν στα σπίτια τους.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τους ασυλικούς ασθενείς που υπάρχουν ήδη στο ψυχιατρικό νοσοκομείο της Τρίπολης, ανέφερε ότι είναι πολύ μικρός ο αριθμός αυτών των ανθρώπων μόλις 21 τη δεδομένη στιγμή) και θα γίνει προσπάθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες να επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, θα μεταφερθούν σε άσυλο ή σε δομές του προγράμματος «Ψυχαργώς» που θα συνεχίσουν να υπάρχουν και θα ενισχυθούν.
blogger hit counter