tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Θα έχει ευθύνη το Υπουργείο Παιδείας αν χαθούν 3.000.000 € για το σπίτι του "Χαμόγελο" στο Καστρί!

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Θα έχει ευθύνη το Υπουργείο Παιδείας αν χαθούν 3.000.000 € για το σπίτι του "Χαμόγελο" στο Καστρί!

Ψήφισμα για το ζήτημα της κατάργησης του σχολείου στο Καστρί αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας, το οποίο επικαλείται μία σειρά από λόγους που πρέπει να λάβει υπόψην του το Υπουργείο Παιδείας και να μην κλείσει το Γυμνάσιο της περιοχής. 
Πιο συγκεκριμένα, το ψήφισμα αναφέρει ότι ...
"Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στη συνεδρίαση της 14ης Μαΐου 2011, στη συζήτηση για το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, σχετικά με το ζήτημα της κατάργησης του Γυμνασίου Καστρίου με Λυκειακές τάξεις με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας , μετά από εμπεριστατωμένη τοποθέτηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δημάρχου, των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης  και πολλών δημοτικών συμβούλων και αφού έλαβε  υπόψη του:
  1. Τα σχετικά έγγραφα και τις τοποθετήσεις των Συλλόγων Γονέων των Σχολικών Μονάδων της περιοχής.
  2. Τα σχετικά έγγραφα και τις τοποθετήσεις των συμβουλίων των τοπικών κοινοτήτων της περιοχής.
  3. Το γεγονός ότι ο Δήμος μας έχει χαρακτηριστεί από το Ν.3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ) ως ορεινός Δήμος, με τις ιδιαιτερότητες και την ειδική αντιμετώπιση που συνεπάγεται αυτό.
  4. Τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που έθεσε το Υπουργείο Παιδείας για τη συγχώνευση ή κατάργηση Σχολείων.
  5. Το γεγονός ότι η μεταφορά των μαθητών θα απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο από τα χρονικά όρια που έθεσε το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες.
  6. To γεγονός ότι η κατάργηση του Γυμνασίου Καστρίου δεν περιλαμβανόταν στο αρχικό σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τις μεταβολές των Σχολικών Μονάδων.
  7. Το πλεονέκτημα της ύπαρξης  των κληροδοτημάτων Κορδογιάννη  και Σταματάκου που θα καταστούν ανενεργά με το διαφαινόμενο κλείσιμο του Γυμνασίου και των άριστων υποδομών  του Σχολείου.
  8. Το πλεονέκτημα της ύπαρξης του Κ.Π.Ε. Καστρίου.
  9. Τη συνεισφορά του Σχολείου στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη και βιωσιμότητα της περιοχής.
  10. Την άμεση ανέγερση του μαθητικού οικοτροφείου από το Κοινωφελές Ίδρυμα Γεωργίου Σταματάκου, το οποίο θα λειτουργήσει σαν «σπίτι του χαμόγελου του παιδιού», δυναμικότητας 60 κλινών με τεράστια κοινωνική προσφορά.
  11. Τη δυναμική βούληση  της τοπικής κοινωνίας για διατήρηση της υφιστάμενης Σχολικής Μονάδας ως έχει, γιατί κλείσιμο του Γυμνασίου Καστρίου σημαίνει, μεγάλη αναστάτωση για τους μαθητές και τις οικογένειές τους και τελικά ερήμωση και εγκατάλειψη της περιοχής,
Αποφασίζει

Διαμαρτυρόμαστε έντονα κατά της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας με την οποία καταργείται το Γυμνάσιο Καστρίου με Λυκειακές τάξεις.
Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την  απόφαση της τοπικής κοινωνίας, για να παραμείνει το Γυμνάσιο Καστρίου ανοιχτό και καλούμε την αρμόδια Υφυπουργό Παιδείας να ανακαλέσει την απόφασή της για την κατάργηση του Γυμνασίου Καστρίου.
Εκτός όλων των άλλων λόγων συνέχισης της λειτουργίας του Γυμνασίου, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να εστιάσει στον πιο σημαντικό, που είναι η χρηματοδότηση κατασκευής ξενώνα που θα στεγάσει το «Χαμόγελο του Παιδιού», μέσω του κληροδοτήματος του Σχολείου με ποσό πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ που θα δημοπρατηθεί άμεσα. Η Πολιτεία οφείλει να σεβαστεί την τεράστια αυτή προσφορά της τοπικής κοινωνίας του Καστρίου, που αποτελεί προσφορά σε ολόκληρο το κράτος και την κοινωνία και να κρατήσει  το Σχολείο ανοιχτό.
Ζητάμε άμεσα συνάντηση με την αρμόδια Υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, προκειμένου να  εκθέσουμε αναλυτικά και δια ζώσης τα επιχειρήματά μας.
Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στους εμπλεκόμενους φορείς, ενδιαφερόμενους, Δ/ντή Πρωτ/ας Εκπ/σης Αρκαδίας, Δ/ντή Δευτ/ας Εκπ/σης Αρκαδίας, Περ/κό Δ/ντή Πρωτ/ας και Δευτ/ας Εκπ/σης Πελ/σου, Γενικό Γραμ. Αποκεντρ. Διοίκ. Πελ/σου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου,  Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στην Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου, στην αρμόδια Υφυπουργό Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου και να δημοσιοποιηθεί στα Μ.Μ.Ε.

Άστρος 14-05-2011

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΣΙΔΕΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                                                     
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΣΚΑΝΤΖΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  

Κοινοποίηση
Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Τέρμα Ερυθρού Σταυρού 22 100 Τρίπολη
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Γραφείο κ. Περιφερειάρχη. Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου 22100 Τρίπολη
Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Αγ. Δημητρίου 4 – 22 100 Τρίπολη
Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Αγ. Δημητρίου 4 – 22 100 Τρίπολη
Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Αγίου Πέτρου
Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Καστρίου
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης."
blogger hit counter