tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Παρουσιάστηκαν τα Νταραίικα τραγούδια!

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Παρουσιάστηκαν τα Νταραίικα τραγούδια!


Το Σάββατο 28 Μαΐου 2011 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, η παρουσίαση του βιβλίου “Ιστορία και Λαϊκός Πολιτισμός του χωριού Δάρα Αρκαδίας – Συλλογή Λαογραφικού και άλλα κείμενα” και της μουσικής καταγραφής “Νταραίικα Τραγούδια” που έγιναν με φροντίδα του Συλλόγου Δαραίων Αττικής.

Η εισήγηση της παρουσίασης έγινε από την Λέκτορα Κοινωνικής Λαογραφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασιλική Χρυσανθακοπούλου.

Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκαν πολλοί ειδικοί του χώρου της Λαογραφίας επικυρώνοντας έτσι την ποιοτική αξία των εκδόσεων τόσο του βιβλίου, όσο και των τριών ψηφιακών δίσκων με τραγούδια που ερμηνεύτηκαν από ομάδα Δαραίων και τον Παναγιώτη Λάλεζα. Τους χορούς παρουσίασε η Λαογραφικής Εστία Τρίπολης με την επιμέλεια του Βασίλη Παναγόπουλου.

Παραβρέθηκαν η Διευθύντρια Κέντρου Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, η Διευθύντρια του Ερευνητικού Κέντρου Ελληνικού Τραγουδήματος κ. Βιβή Κανελλάτου,

ο εκδότης και συγγραφέας πολλών λαογραφικών βιβλίων που αφορούν την Ήπειρο κ. Σωκράτης Βασιλείου, ο Κώστας Μήτσης στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Στρατηγικού Σχεδιασμού, δάσκαλος παραδοσιακών χορών, και πλήθος Δαραίωνς της Αθήνας.
Στόχος αυτής της προσπάθειάς είναι η καταγραφή της Νταραίικης ντοπιολαλιάς όπως εξακολουθεί να διατηρείται μέχρι σήμερα, πριν διαβρωθεί και αλλοιωθεί από την επίδραση των νέων στοιχείων της σημερινής πολιτισμικής πραγματικότητας.
blogger hit counter