tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Πρόταση για δημιουργία καταδυτικού πάρκου στον Τυρό Κυνουρίας!

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Πρόταση για δημιουργία καταδυτικού πάρκου στον Τυρό Κυνουρίας!


Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τυρού Δημήτρης Κ. Κουνιάς, προτείνει τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου ανοικτά του Όρμου Τυρού με την βύθιση ενός παλαιού πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού. Σε συνδυασμό με τα υποθαλάσσια σπήλαια και τις ξέρες της περιοχής, ο Δ. Κουνιάς θεωρεί ότι πρόκειται για μια πολύ ρεαλιστική ιδέα για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού του Τυρού, συμπληρώνει όμως ότι «ο κρατικός μηχανισμός κωφεύει».

Στη συνέχεια, ο Δ. Κουνιάς, αναφέρει: «Ο καταδυτικός τουρισμός έχει απίστευτα πολλά να προσφέρει στη χώρα μας γενικά όπως και στην περιοχή του Τυρού και όλης της Κυνουρίας.
Η  βύθιση παροπλισμένων πλοίων σε χώρες που έχουν ήδη ανεπτυγμένα καταδυτικό τουρισμό είναι συχνό φαινόμενο αλλά είναι κάτι σχεδόν άγνωστο στην χώρα μας.
Ακόμα και χώρες που δεν τους  λείπουν τοποθεσίες για βουτιές ακόμα και για άπειρους δύτες επιδιώκεται  η δημιουργία τεχνιτών υφάλων από παροπλισμένα πλοία.
Χαρακτηριστικό  παράδειγμα η Αυστραλία η οποία πρόσφατα βύθισε το αντιτορπιλικό HMAS  Brisbane, κλάσης Adams .
Το ελληνικό ΠΝ παρόπλισε τα τελευταία 7 χρόνια πολλά  από αυτά τα πλοία τα οποία είτε σαπίζουν στη Σούδα είτε πωλούνται με το κιλό ως  παλιοσίδερα είτε γίνονται στόχοι για εκπαιδευτικές βολές.
Οι Αυστραλοί  περιμένουν έσοδα 32 εκατομμυρίων € το χρόνο από υπηρεσίες σχετικές με τον  καταδυτικό τουρισμό.
Μήπως πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να σταματήσει να κωλυσιεργεί και να δει με καλό μάτι την πρόταση των νέων και των φίλων του Τυρού.»

blogger hit counter