tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Ανακοίνωση της ΚΝΕ για το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών ατην Τρίπολη

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών ατην Τρίπολη

Η ΚΝΕ, σε ανακοίνωσή της, "χαιρετίζει τους φοιτητές της Τρίπολης που στήριξαν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, της Πανσπουδαστικής Κ.Σ, αλλά και όλους αυτούς τους φοιτητές που συζητήσαμε προβληματίστηκαν , αλλά για διάφορους λόγους δεν έκαναν το βήμα να μας ψηφίσουν. Το ψηφοδέλτιο της ΠΚΣ σημείωσε στα τμήματα της Τρίπολης άνοδο 2,2% και 15 ψήφους παραπάνω σε σχέση με πέρυσι.
Το νέο ...
και δυναμικό στοιχείο στις φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές είναι ότι αναπτύχθηκε πιο αποφασιστικά συζήτηση και δράση για το τι φοιτητικό κίνημα χρειάζεται, σε συνθήκες κρίσης και έντασης της αντιλαϊκής επίθεσης, απέναντι στην εκφυλιστική κατάσταση που επικρατεί. Σ' αυτήν την προσπάθεια πρωτοστάτησε η ΚΝΕ, μαζί με τους εκατοντάδες φοιτητές και σπουδαστές που συναντηθήκαμε και σ' αυτήν τη μάχη, συμμετέχοντας στα ίδια ψηφοδέλτια, οι χιλιάδες που τα στήριξαν με την ψήφο τους.
Μέσα και από αυτήν τη μάχη αναδεικνύεται η επιτακτική ανάγκη της αγωνιστικής ανασυγκρότησης του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος, της οργάνωσης της πάλης ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της πλουτοκρατίας και των συμμάχων τους.




Αγωνιστική ανασυγκρότηση από τα κάτω, για μαχητικά όργανα σε κάθε ίδρυμα, που θα ξεμπερδέψουν με τα εκφυλιστικά φαινόμενα και τους αντιδραστικούς μηχανισμούς που υπάρχουν, με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και την ανοχή των υπολοίπων.
Οι αρνητικοί συσχετισμοί μπορούν να αλλάξουν υπέρ των φοιτητών και σπουδαστών για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή, με σκληρό καθημερινό αγώνα."
blogger hit counter