tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Το Υπουργείο Παιδείας ανάρτησε στην ιστοσελίδα του τις αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων στην Αρκαδία!

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Το Υπουργείο Παιδείας ανάρτησε στην ιστοσελίδα του τις αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων στην Αρκαδία!

Όταν πριν από περίπου ένα μήνα, εντοπίσαμε στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, ένα έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο αναφέραμε ότι υπογράφτηκε η υπουργική απόφαση, που προβλέπει κατάργηση σχολείων σε Τρίπολη και Καστρί και ότι κλείνουν οριστικά τα σχολεία σε Δημητσάνα και Λαγκάδια, τότε έσπευσε το Υπουργείο Παιδείας να εκδώσει επίσημη διάψευση!!! 
Λίγες ημέρες πριν αποκαλύπταμε το ΦΕΚ, το οποίο είναι δημοσιευμένο στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, από τις 18 Μαρτίου 2011 και επιβεβαίωνε όλα τα παραπάνω. Πάλι, όμως πηγές του Υπουργείου Παιδείας προχωρούσαν σε νέες διαψεύσεις…
Μετά από όλα αυτά, το Υπουργείο Παιδείας «ανέβασε» στην επίσημη ιστοσελίδα του τις αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, σε όλη την Ελλάδα. Η ανάρτηση αυτή επιβεβαιώνει 100% όλα όσα είχε γράψει το «Καλημέρα Αρκαδία».
Καταργείται το Εσπερινό Γυμνάσιο Τρίπολης, το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές τάξεις Καστρίου, στη Γορτυνία θα παραμείνει μόνο ένα σχολείο στη Βυτίνα, ενώ στην τελική απόφαση δεν προβλέπεται η «απορρόφηση» του δημοτικού σχολείου Δολιανών από το Δημοτικό Σχολείο Μελιγούς. 
Αν αυτό είναι το τελικό σχέδιο ή αν θα υπάρξουν τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής, αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν μόνο στο Υπουργείο Παιδείας...
Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ!


ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ (Δείτε την απόφαση)

Η τελική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, προβλέπει ότι από το σχολικό έτος 2011-2012 θα ισχύουν τα εξής:

Το Δημοτικό Σχολείο Κοσμά υποβιβάζεται από 2/θέσιο και μονοθέσιο.
Συγχωνεύονται το 1/θ ΔΣ Πάπαρη και το 5ο (12/θ) ΔΣ Τρίπολης.
Συγχωνεύονται το 3/θ ΔΣ Αγιωργητίκων  και το 6ο (6/θ) ΔΣ Τρίπολης.
Το 1/θ ΔΣ Δάρα συγχωνεύεται με το 6/θ ΔΣ Λεβιδίου.
Το 1/θ ΔΣ Βουρβούρων συγχωνεύεται με το 2/θ ΔΣ Βλαχοκερασιάς.
Το 2/θ ΔΣ Λεονταρίου συγχωνεύεται με το 2ο 8/θ ΔΣ Μεγαλόπολης.
Το 1/θ ΔΣ Περδικονερίου συγχωνεύεται με το 6/θ ΔΣ Τροπαίων.
Το 1/θ ΔΣ Δάφνης συγχωνεύεται με το 2/θ ΔΣ Νεοχωρίου.
Το 1/θ ΔΣ Πηγαδίου συγχωνεύεται με το 1/θ ΔΣ Πελετών.
Το 2/θ ΔΣ Πουλίθρων συγχωνεύεται με το 12/θ ΔΣ Λεωνιδίου.

Σε σχέση με τις πρώτες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας (13 Απριλίου 2011), η διαφοροποίηση είναι ότι δεν αναφέρεται πουθενά η συγχώνευση του 1/θ ΔΣ Αρτεμισίου και του 1/θ ΔΣ Λουκά με το 3/θ ΔΣ Νεστάνης, όπως και η συγχώνευση του 3/θ ΔΣ Δολιανών με το 3/θ ΔΣ Μελιγούς.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ (Δείτε την απόφαση)

Καταργείται από το σχολικό έτος 2011-2012 για την Αρκαδία, το Νηπιαγωγείο Δάρα. η σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης:
Σε σχέση με τις πρώτες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας (13 Απριλίου 2011), η διαφοροποίηση είναι ότι δεν προβλέπεται η κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Σώστη.


ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Δείτε την απόφαση)

Καταργούνται από το σχολικό έτος 2011-2012 τις παρακάτω σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά Περιφερειακή Διεύθυνση, ως ακολούθως:
Εσπερινό Γυμνάσιο Τρίπολης
Γυμνάσιο Καστρίου
Λυκειακές τάξεις Καστρίου

Στις πρώτες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας (13 Απριλίου 2011), δεν προβλέπονταν αυτές οι καταργήσεις.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ (Δείτε την απόφαση)

Συγχωνεύονται από το σχολικό έτος 2011-2012 τις παρακάτω σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά Περιφερειακή Διεύθυνση, ως ακολούθως:
Συγχωνεύονται το Γυμνάσιο Νεστάνης και το 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης. Το όνομα του σχολείου που θα προκύψει από τη συγχώνευση, είναι 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης.
Συγχωνεύονται το Γυμνάσιο Βλαχοκερασιάς και το Γυμνάσιο Τεγέας. Το όνομα του σχολείου που θα προκύψει από τη συγχώνευση, είναι Γυμνάσιο Τεγέας.
Συγχωνεύονται τα Γυμνάσια Λαγκαδίων και Δημητσάνας με το Γυμνάσιο Βυτίνας. Το όνομα του σχολείου που θα προκύψει από τη συγχώνευση, είναι Γυμνάσιο Βυτίνας.

Σε σχέση με τις πρώτες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας (13 Απριλίου 2011), δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση.
blogger hit counter