tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Τρεις ναυαγοσώστες ζητά ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Τρεις ναυαγοσώστες ζητά ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Εγκρίθηκε η πρόσληψη τριών (3) ναυαγοσωστών του κλάδου ΠΕ και εν ελλείψει αυτών του κλάδου ΔΕ , με σύμβαση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. τρίμηνης διάρκειας, για την παροχή ναυαγοσωστικών υπηρεσιών στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.
Η πρόσληψη του προσωπικού θα ...
γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 Ν. 2190/94, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε μέχρι σήμερα και με τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ.1 του ν. 3812/2009.
Η δαπάνη μισθοδοσίας των υπαλλήλων αυτών θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου, οικονομικού έτους 2011 και θα βαρύνει τον Κ.Α. 30-6041.003 με τίτλο <<Τακτικές αποδοχές ( περιλαμβάνονται βασικός μισθός, δώρα εορτών, γενικά και ειδικά τακτικά επιδόματα).
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας, μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων Καμπύλη Άγγελου και Πολυμενάκου Νικολάου, οι οποίοι ψήφισαν λευκό.
Εισηγούμενος το θέμα αυτό, ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Μακρής, είπε: «Με την υπ αριθμόν 67/2011 απόφαση του Δ.Σ. είχαμε προχωρήσει στον προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού με σύμβαση Ι.Δ.Ο.Χ. έτους 2011 σύμφωνα με την οποία είχαμε προγραμματίσει την κάλυψη πέντε θέσεων ναυαγοσωστών του κλάδου ΠΕ και έλλειψει αυτών του κλάδου ΔΕ με σύμβαση ορισμένου χρόνου τρίμηνης διάρκειας και τεσσάρων θέσεων εργατών Γενικών Καθηκόντων Ι.Δ.Ο.Χ. για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας και διάρκεια σύμβασης ίση με την σχολική περίοδο.
Με την υπ αριθμ.7/2011 απόφαση του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. <<Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Βόρειας Κυνουρίας είχαν προγραμματίσει την κάλυψη (1) μία θέσεως ΤΕ9 Βρεφονηπιοκόμου και ενός ατόμου ΥΕ16 Προσωπικού Καθαριότητας με εντεκάμηνη σύμβαση (11)μήνες.
Σε συνέχεια των αποφάσεων αυτών εστάλη η υπ΄αριθμόν 23232/16-5-2011 έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για πρόσληψη τριών (3)ατόμων με σχέση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. για την κάλυψη εποχιακών και πρόσκαιρων αναγκών σύμφωνα με την οποία το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να προβεί στον καθορισμό του αριθμού και των ειδικοτήτων του προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. για τις υπηρεσίες του Δήμου και των Ν.Π.Δ.Δ κατόπιν εισήγησης από τα διοικητικά συμβούλια των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.
Έχοντας υπόψη μας την υποχρέωση παροχής ναυαγοσωστικών υπηρεσιών στις παραλίες του Δήμου μας, όπως προκύπτει από το υπ΄αριθμ.2119/01/11-28-4-11 έγγραφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη –Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος –Ελ.Ακτ. Τμήμα Λιμενικής Αστυνομίας πρέπει οι τρείς εγκριθείσες θέσεις να καλύψουν τις θέσεις των ναυαγοσωστών.
Η Πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 Ν. 2190/94 όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε μέχρι σήμερα, και με τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ.1 του ν. 3812/2009.
Η δαπάνη μισθοδοσίας των υπαλλήλων αυτών έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου ,οικονομικού έτους 2011 και θα βαρύνει τον Κ.Α. 30-6041.003 με τίτλο <<Τακτικές αποδοχές (περιλαμβάνονται βασικός μισθός ,δώρα εορτών ,γενικά και ειδικά τακτικά επιδόματα).»
Για το ίδιο θέμα, ο δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Καμπύλης, είπε: «Ερωτώ γιατί οι θέσεις αυτές πρέπει να καλυφθούν από τους ναυαγοσώστες και όχι στους παιδικούς σταθμούς. Εκεί δεν υπάρχουν ανάγκες ;»
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου απάντησε στον κ. Καμπύλη και είπε ότι «εμείς είχαμε ζητήσει περισσότερες θέσεις αλλά εγκρίθηκαν μόνο 3 θέσεις. Επειδή όμως από 1η Ιουλίου πρέπει να έχουμε τοποθετήσει ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου μας λόγω επιβολής προστίμων, για το λόγο αυτό προτείνουμε κατά προτεραιότητα την κάλυψη των θέσεων αυτών από τους ναυαγοσώστες.»
Στη συνέχεια, οι δημοτικοί σύμβουλοι Άγγελος Καμπύλης και Νικόλαος Πολυμενάκος τόνισαν: «Ψηφίζουμε λευκό, γιατί, κατά παράβαση του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν υπάρχει ενημερωτικό υλικό και έγγραφη εισήγηση για το παραπάνω θέμα.»
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παραλίου Άστρους, συμφώνησε με την πρόσληψη των ναυαγοσωστών.
blogger hit counter