βουλευτών της Πελοποννήσου, στους νομούς των οποίων λειτουργούν τμήματα του ΠΑΠΕΛ, καταθέσαμε από κοινού το Δεκέμβριο του 2011 καταθέσαμε προς την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Άννα Διαμαντοπούλου με την οποία της ζητούσαμε να πάρει ξεκάθαρα θέση για τις φήμες αυτές.
Η Υπουργός Παιδείας επικοινώνησε μαζί μου τότε και είχε δηλώσει ότι «το ΠΑ.ΠΕΛ όχι μόνο δεν καταργείται αλλά θεωρείται και αναπτυσσόμενο», κάτι το οποίο είχα ανακοινώσει.
Σήμερα, με την ανακοίνωση των εισακτέων φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 (1020 προπτυχιακοί, εκ των οποίων οι 290 στην Τρίπολη) καθώς και των 400 μεταπτυχιακών φοιτητών, δίνεται μια σαφής απάντηση και επιβεβαίωση ότι ΠΑ.ΠΕΛ είναι όντως αναπτυσσόμενο.
Παράλληλα, με την ανακοίνωση από το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης της ένταξης στο Π.Ε.Π. Πελοποννήσου του έργου «Υποδομές Εξοπλισμών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση- Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου», συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 6.039.747.06€, εκ των οποίων 2.000.000€ προορίζονται για τη δημιουργία ψηφιακής Βιβλιοθήκης (υπάρχει πρόταση του Πρύτανη του ΠΑΠΕΛ για παραχώρηση κτηρίου στο κέντρο της Τρίπολης ώστε να εγκατασταθούν εκεί η Κεντρική ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου και να είναι πλέον ανοιχτή στο κοινό και προσβάσιμη από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και τους πολίτες της Αρκαδίας), αποδεικνύεται έμπρακτα η βούλησή μας να υποστηρίξουμε την ενδυναμωμένη λειτουργία του ΠΑ.ΠΕΛ.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, συναντηθήκαμε πριν από λίγες μέρες με τον Πρύτανη του ΠΑ.ΠΕΛ κ. Παπαθεοδώρου και τον Δήμαρχο Γορτυνίας κ. Γιαννόπουλο και συζητήσαμε το θέμα της δημιουργίας Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων των μαθητικών κατασκηνώσεων στο χώρο της Βυτίνας. Για το θέμα αυτό προγραμματίζεται και νέα συνάντηση το αμέσως επόμενο διάστημα.
Σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία, όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε πρωτοβουλίες που ενδυναμώνουν τη λειτουργία του ΠΑ.ΠΕΛ και προωθούν την αναπτυξιακή του δυναμική."