tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Τι ετοιμάζει το κίνημα των «αγανακτισμένων» της Τρίπολης;

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Τι ετοιμάζει το κίνημα των «αγανακτισμένων» της Τρίπολης;


Είναι αλήθεια ότι έχουν γίνει τα πρώτα δειλά βήματα για να δημιουργηθεί κάτι πρωτόγνωρο για την πόλη. Ένα κίνημα, μία ομάδα πολιτών, οι οποίοι πιστεύουν ότι πρέπει να αλλάξει η σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα κι αυτό το εκφράζουν δυναμικά. Δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Αφήνουν τον καναπέ τους, βγαίνουν στους δρόμους και ειρηνικά εκδηλώνουν την αγωνία και την αγανάκτηση τους.
Η προσπάθεια αυτή ...
ξεκίνησε από κάποια νέα παιδιά τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με κόμματα και με το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο. Είναι άνθρωποι νέοι που έχουν ανησυχίες και θεωρούν ότι και στην Τρίπολη, πρέπει αυτό να εκφραστεί με κάποιον τρόπο.
Είναι παιδιά που τρέχουν να οργανώσουν συγκεντρώσεις, χωρίς να έχουν κανένα όφελος, αντιθέτως αφιερώνουν πολύ από τον ελεύθερο χρόνο τους για οργανωθεί αυτό το κίνημα «αγανακτισμένων» στην περιοχή μας.
Για όλα αυτά μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία η Γλυκερία Μαρίνου και πραγματικά αξίζει να ακούσετε αυτή τη συνέντευξη. (εδώ)
Κάθε απόγευμα γίνονται συγκεντρώσεις στην πλατεία Αγίου Βασιλείου. Άλλες μέρες συμμετέχει αρκετός κόσμος, αλλά μέρες όχι. Άραγε, οι «αγανακτισμένοι» τι ετοιμάζουν για το επόμενο διάστημα;
Υπάρχουν πολλές ιδέες. Ορισμένες από αυτές είναι τοπικά μουσικά συγκροτήματα εθελοντικά να παίζουν μουσική τα βράδια στην κεντρική πλατεία, στο πλαίσιο αυτών των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.
Μία άλλη ιδέα είναι να γίνει μία πορεία με ποδήλατα στο κέντρο της πόλης, όπως έκαναν οι «αγανακτισμένοι» της Θεσσαλονίκης ή μία πορεία με μηχανές, όπως έγινε στην Αθήνα.
Άλλη ιδέα είναι οι «αγανακτισμένοι» να … μεταφερθούν σε στέκια των νέων στην πόλη και να τους εξηγήσουν ποια είναι η ουσία αυτών των διαμαρτυριών.
Ποια θα είναι η εξέλιξη αυτής της προσπάθειας, κανείς δεν γνωρίζει. Το βέβαιο είναι ότι για την Τρίπολη, είναι σίγουρα μία υπέρβαση αυτό που έχει ήδη γίνει…
blogger hit counter