tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Δράσεις για το περιβάλλον σήμερα σε Τρίπολη και Μαίναλο!

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Δράσεις για το περιβάλλον σήμερα σε Τρίπολη και Μαίναλο!


Σήμερα (Κυριακή 5 Ιουνίου 2011), εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και έχουν προγραμματιστεί δράσεις και στην Αρκαδία. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι Εθελοντικές Οργανώσεις και οι Ορειβατικοί και Φυσιολατρικοί Σύλλογοι Πελοποννήσου διοργανώνουν περιβαλλοντικές δράσεις στο Μαίναλο και στη θέση «Ρούχους». Επίσης, ο Δήμος Τρίπολης έχει προγραμματίσει εθελοντικές πρωτοβουλίες σε διάφορα σημεία της πόλης.
Αναλυτικότερα…

Με το σύνθημα « Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ» ο Δήμος Τρίπολης διοργανώνει εθελοντικές δράσεις  την Κυριακή 5 Ιουνίου , την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος .
Ώρα έναρξης  συγκέντρωσης  : 10 : 00 π.μ
α) Στο πάρκο Δικαστηρίου και στο πάρκο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου θα δώσουν το παρόν η ομάδα « Τριπολίτες εν δράσει » , εκπρόσωποι του δικηγορικού συλλόγου ενώ είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξει ευαισθητοποίηση από μεγάλη μερίδα των συνδημοτών μας .
β) Στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο ( ΔΑΚ) εκτός των « Τριπολιτών εν δράσει» θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των αθλητικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο ΔΑΚ.
γ) Συνοδοιπόροι της μεγάλης αυτής προσπάθειας ο Σύλλογος Εκδρομέων Τρίπολης(ΣΕΤ) και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης (ΦΟΤ) που θα βρίσκονται στο Ξωκλήσι του Αη Λια."
Ενώ για τις εκδηλώσεις της Περιφέρειας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει…
8:30 π.μ. Συγκέντρωση στην Πλ. Αγ. Βασιλείου Τριπόλεως (από κοινού μικροί – μεγάλοι, πεζοπόροι, ποδηλάτες, διασώστες, εκδρομείς. Φορτώνουμε τα ποδήλατα σε φορτηγό που θα τα φέρει στο Μαίναλο).
9:00 π.μ. Αναχώρηση πρωινών λεωφορείων για το Μαίναλον (Δρομολόγιο: Τρίπολη – Λεβίδι – Βυτίνα – Ρέμμα Αγ. Αικατερίνης – Οροπ. Ρούχοι. Η μεταφορά δωρεάν)
10:00 π.μ. Έναρξη εύκολης πεζοπορείας 1:30 περίπου ώρας από σηματοδοτημένο μονοπάτι και θαυμάσια ελατοδάση στην καρδιά του Μαινάλου.
11:30 – 12:00 π.μ. Άφιξη στο Οροπέδιο Ρούχοι όπου θα παίξουμε, θα κουβεντιάσουμε, θα τραγουδήσουμε, θ’ ακούσουμε μουσική, θα χορέψουμε.
12:00 μ.μ. Έναρξη 2 ποδηλατικών διαδρομών (εύκολη και μέτρια) διάρκειας μισής και μίας ώρας περίπου.
1:30 μ.μ. Συγκέντρωση όλων στους Ρούχους, ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων. Παιχνίδια – Χορός – Τραγούδι – Κολατσιό στην ύπαιθρο.
3 :00 μ.μ. περίπου.  Επιστροφή στην Τρίπολη

Παρατηρήσεις
1. Στις 11:00 π.μ. θα αναχωρήσει λεωφορείο για το Μαίναλο από πλ. Αγ. Βασιλείου της Τρίπολης (δωρεάν).
    Σας προτείνουμε αν είναι δυνατόν, να μην επιβαρύνουμε το βουνό με Ι.Χ.
2. Έχουμε μαζί μας το κολατσιό και το νερό μας.
3. Τα λεωφορεία, η μουσική και τα κεράσματα είναι προσφορά διαφόρων φορέων.
4. Η μουσική και τα όργανα χωρίς μεγαφωνικές εγκαταστάσεις.
5. Δεν ανάβουμε φωτιές. Δεν κόβουμε φυτά.
6. Σακούλες για όλα τα σκουπίδια μας, οργανικά ή μη.
blogger hit counter