tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Τι συμβαίνει μετα λεφτά του Ταμείου Πυροπλήκτων;

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Τι συμβαίνει μετα λεφτά του Ταμείου Πυροπλήκτων;


Επιστολή προς τον Υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, για το ταμείο πυροπλήκτων, έστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννη Μπουντρούκας, ζητώντας ενημέρωση, για το τι ακριβώς μέλλει γενέσθαι με τους πόρους του Ταμείου.

Η επιστολή αναφέρει: «Σε πρόσφατο δημοσίευμα του κυριακάτικου τύπου διαβάσαμε με απογοήτευση κάποια εικαζόμενα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με τη διάθεση του ποσού που έχει συγκεντρωθεί στο Ταμείο Πυροπλήκτων για τους νομούς που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαιές του 2007. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, το ποσό αυτό πρόκειται να διατεθεί όχι μόνον στους πυρόπληκτους νομούς για τους οποίους συστάθηκε, αλλά σε 18 στο σύνολο νομούς της χώρας.
Πρόσφατα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Παναγιώτης Ρήγας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, διαβεβαίωσε ότι το ποσό που έχει συγκεντρωθεί στο Ταμείο Πυροπλήκτων θα διατεθεί αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς για τους οποίους εξαρχής συστάθηκε το Ταμείο.
Προφανώς όλες αυτές οι αντικρουόμενες πληροφορίες δημιουργούν σε όλους εμάς που είμαστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για την τύχη του εν λόγω κεφαλαίου μεγάλη σύγχυση και ανησυχία σχετικά με την τύχη του και για το λόγο αυτό ζητάμε από εσάς να μας ενημερώσετε για το τι ακριβώς μέλλει γενέσθαι με τους πόρους του Ταμείου Πυροπλήκτων και πότε ακριβώς θα διευθετηθεί το θέμα αυτό.»
blogger hit counter