tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: "Να δοθεί η Πλατεία Αριστοτέλους στο Μίκη Θεοδωράκη"!

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

"Να δοθεί η Πλατεία Αριστοτέλους στο Μίκη Θεοδωράκη"!


Σε δήλωσή του , ο πρώην βουλευτής Επικρατείας Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, αναφέρει ότι "με έκπληξη παρακολουθώ την άρνηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να παραχωρήσει την πλατεία Αριστοτέλους στον Μίκη Θεοδωράκη για την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης και προαναγγελθείσας συγκέντρωσης του αύριο στη Θεσσαλονίκη.
Τα επιχειρήματα ...
της Δημοτικής Αρχής νομίζω ότι πρωτίστως αδικούν την ίδια. Κατανοώ τις προσπάθειες νοικοκυρέματος της πόλης, αλλά όχι και το επιχείρημα ότι η πλατεία Αριστοτέλους δεν παραχωρείται σε πολιτικές εκδηλώσεις για να διασφαλιστεί η «εύρυθμη (!!) λειτουργία της αγοράς». Θέλω να θυμίσω ότι η πλατεία αυτή είναι ιστορικά ταυτισμένη με τη Δημοκρατία και τους Δημοκρατικούς Αγώνες. Μία πλατεία της Άμεσης Δημοκρατίας, και γιʼ αυτό είναι άδικο να την εξοστρακίζουν κάνοντας την έναρξη από τον Μίκη Θεοδωράκη, που ανεξάρτητα από το πώς τοποθετείται κανείς στις σημερινές θέσεις του, όλοι οι Έλληνες είμαστε υπερήφανοι γιʼ αυτόν και τον ευχαριστούμε γιατί όλη του τη ζωή την έδωσε στους αγώνες για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία.
Έστω και την τελευταία στιγμή η Δημοτική Αρχή Θεσσαλονίκης, και κυρίως ο αγαπητός Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, μπορεί να αλλάξει την απόφαση και να προτάξει την αναγκαιότητα για την εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας, ακόμη κι αν για λίγες ώρες στην πλατεία Αριστοτέλους «απορυθμιστεί» η αγορά (!!!)."
blogger hit counter