tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Νέα ερώτηση στη Βουλή για το αεροδρόμιο της Τρίπολης!!!

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Νέα ερώτηση στη Βουλή για το αεροδρόμιο της Τρίπολης!!!


Ο βουλευτής και εκπρόσωπος τύπο του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (θα του απαντήσει πλέον ο… Ραγκούσης και όχι ο Ρέππας), για το αεροδρόμιο της Τρίπολης, αλλά και για το αεροδρμιο στη Λακωνία…

Η ερώτηση αναφέρει… «Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σχετικά με την  ύπαρξη και λειτουργία αεροδρομίων  στη περιφέρεια Πελοποννήσου. Στο πρόσφατο  περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, υπό τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, υπήρξε εισήγηση για την μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου Τριπόλεως σε μεικτό, εμπορευματικό και επιβατικό χαμηλού κόστους, με αυτοχρηματοδότηση, και ταυτοχρόνως αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι, σε παλαιότερη ερώτηση μου (του βουλευτού Κ. Αιβαλιώτη) για ενδεχόμενη κατασκευή αεροδρομίου στη Λακωνία, ο πρώην Υπουργός Μεταφορών κ. Στυλιανίδης είχε απαντήσει , στις 31/3/2009, :«αν βρεθούν τα χρήματα για την κατασκευή, δεν υπάρχει αντίρρηση να γίνει». Παρά ταύτα, οι Λάκωνας πολίτες  βλέπουν για άλλη μια φορά τον τόπο τους να απαξιώνεται και να υποβαθμίζεται στον περιφερειακό σχεδιασμό, αφού αγνοείται η μορφολογία τού νομού, σε συνδυασμό με το κακό και απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο.  
Κατόπιν τούτου
Ερωτάσθε
Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός από την κυβέρνηση, για την αναβάθμιση των αεροδρομίων Καλαμάτας και Τριπόλεως, και τι ακριβώς προβλέπει ;
Μελετάται το ενδεχόμενο από το Υπουργείο σας, να κατασκευάσει αεροδρόμιο στη Λακωνία, ώστε να στηριχθεί η τουριστική ανάπτυξη και όχι μόνο στο νοτιότερο άκρο της Ηπειρωτικής Ευρώπης;»
blogger hit counter