tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: «Βρήκαμε το δέντρο και χάσαμε το δάσος»!!!!

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

«Βρήκαμε το δέντρο και χάσαμε το δάσος»!!!!


Του Σωτήριου Παπαδημητρίου
Πρώην Πρόεδρος Τοπικού Διαμερίσματος Αραχαμιτών
Νυν ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ δημότης

Εδώ και μέρες με προβληματίζει έντονα η λειτουργία του νέου Δήμου μας, καθώς και του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Κλείσαμε πέντε μήνες λειτουργίας και το μόνο που έχουμε αποκομίσει είναι εντάσεις, εντάσεις, εντάσεις.
Και αυτές χωρίς παραγωγή έργου. Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι δεν έχουμε καταλάβει ότι ζούμε σε μία εποχή με μονόδρομους. Και εδώ ο μονόδρομος είναι προς τα μπροστά, την ανάπτυξη και την πορεία. Ψάχνω να βρω τι αναπτυξιακό έχει συζητηθεί στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά μάταια. Δε βρίσκω τίποτα. Βρίσκω κόντρες προσωπικές, βρίσκω πολιτικές στρατηγικές, βρίσκω υπέρμετρες προσωπικές προβολές. Και όλα αυτά χωρίς την παραγωγή ιδεών, προτάσεων, έργων. Και αναρωτιέμαι: Πού οδηγούμαστε;
Ειλικρινά δεν ξέρω. Εγώ περίμενα από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, να πέφτουν βροχή οι προτάσεις για το πώς μπορεί να οδηγηθεί η πόλη μας στην ανάπτυξη. Πώς μπορεί να αποτραπεί η ερήμωση της περιφέρειας μας. πώς μπορεί να δοθεί όραμα και προοπτική στους αγρότες μας. πώς μπορεί να τονωθεί η τοπική μας οικονομία. Όλα αυτά παραμένουν ακόμα λεπτομέρειες. Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύεται.
Δεν μπορεί να ασχολιόμαστε σε σειρά συνεδριάσεων με το παρελθόν. Δε μπορεί να γινόμαστε λαϊκοί δικαστές σε κάτι που δεν έχουμε ευθύνη. Πρώτα σχηματιζόμαστε σαν οργανισμός, μετά κάνουμε τα πρώτα βήματά μας προς το μέλλον και μετά ενημερωνόμαστε και ελέγχουμε το παρελθόν.
Θέλω πολύ να καταλάβω, ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός των δημοτικών συμβούλων; Εγώ πιστεύω πως θα πρέπει να είναι ο διάλογος και η παραγωγή ιδεών και προτάσεων. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν να μοιράσουν κάτι, ότι έχουν κοινό στόχο και σκοπό, ότι ο κόσμος καταλαβαίνει, κατανοεί και τιμωρεί. Σε ένα νέο θεσμό, όπως είναι αυτός του «Καλλικράτη», που ξεκινά απ’ το μηδέν, θα πρέπει και από μηδενική βάση να ξεκινήσει και ο σχεδιασμός του.
Κάνω λοιπόν έκκληση, σε όλους τους εκπροσώπους, του Δήμου μας. Μη μεμψιμοιρείτε. Μην υπονομεύετε ο ένας τον άλλον και μην είστε μικρόψυχοι. Καθίστε κάτω και εργαστείτε γι’ αυτό που υποχρεούστε. Βρείτε την συνταγή της πορείας προς το μέλλον, με ανάπτυξη και διάρκεια. Γιατί πολύ φοβάμαι ότι θα περάσει ο καιρός, θα έρθουν οι επόμενες εκλογές κι εσείς θα κουβεντιάζετε ακόμα για το τι κάνανε οι πρώην δήμοι, με τους Δημάρχους τους.
Επίσης θέλω να προτείνω την απ’ ευθείας μετάδοση (τηλεοπτική ή ραδιοφωνική) των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων. Για να μπορεί ο κάθε απλός δημότης, που δε μπορεί να παραστεί, να παρακολουθεί τη συζήτηση και να βγάζει τα συμπεράσματά του.
blogger hit counter