tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Οι Τυριώτες στο εξωτερικό - Τομ Κορολόγος.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Οι Τυριώτες στο εξωτερικό - Τομ Κορολόγος.



Tom Chris Korologos γεννήθηκε στις 6 Απριλίου 1933 στο Salt Lake City, υπήρξε για 13 χρόνια πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στο Βέλγιο. Είναι δεύτερης γενιάς Έλληνο-Αμερικανός, γεννήθηκε από μετανάστες γονείς τον Χρήστο T. Koρολόγο και την Ειρήνη Μ. Κολενδριανού από τον Τυρό Κυνουρίας. 
Ο πατέρας του ήταν ...
ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Γιούτα των Η.Π.Α.
Ο Τομ ήταν παντρεμένος με την Χαρά Γ. Korologos το ζευγάρι είχε τρία παιδιά την  Paula την Ann και τον Φίλιππο η σύζυγος του  Χαρά πέθανε από μελάνωμα το 1997.
Ο Tom ξαναπαντρεύτηκε με την Ann McLaughlin Korologos η οποία ήταν γραμματέας στο Υπουργείο Εργασίας στην κυβέρνηση Ρέιγκαν και έχει υπηρετήσει στα διοικητικά συμβούλια πολλών μεγάλων εταιρειών.Ο Τοm Korologos ξεκίνησε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Salt Lake Tribune.
Αργότερα εργάστηκε για την New York Herald Tribune την Long Island Press και το ειδησεογραφικό πρακτορείο  Associated Press.
Ο Τοm υπήρξε αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α το 1956 - 1957.
Κέρδισε  υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα το 1956 και  πήρε δεύτερο πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Columbia Graduate School of Journalism το 1958 όπου έλαβε την υποτροφία Grantland Ράις και ένα βραβείο Pulitzer.
Από το 1962-1971 εργάστηκε για το γερουσιαστή Wallace F. Bennett της Γιούτα.
Υπηρέτησε στα επιτελία των προέδρων Nixon και Ford  από το 1971 - 1975  και έχει συνεργαστεί στενά με τους Προέδρους Ronald Reaganl, George W Μπους και George W. Bush τον νεότερο.
Υπήρξε συνιδρυτής του Timmons & Company Washington, DC εταιρεία συμβούλων.
Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 300 επιτροπές της Γερουσίας και  υπήρξε αντιπρόεδρος της Ford Μοtors. 
Ο Τομ Korologos έχει διατελέσει ανώτερο στέλεχος του προσωπικού του Κογκρέσου των ΗΠΑ ως βοηθός σε δύο προέδρους στο Λευκό Οίκο.
Επιπλέον ήταν πολύ καιρό μέλος του Αμερικανικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη Διεθνή διπλωματία και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης των Η.Π.Α.
Σήμερα είναι στρατηγικός σύμβουλος στο  ίδρυμα DLA Piper στην Ουάσιγκτον.
Υπηρετεί σε διάφορους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που περιλαμβάνουν την χορωδία Arts Society της Ουάσιγκτον, το διεθνές κέντρο Meridian,τον εθνικό οργανισμό για την Ασφάλεια, το Aspen Institute  και το  Ίδρυμα Ροκφέλερ.
Ο Τοm Korologos κάθε χρόνο επισκέπτεται με την οικογένεια του τα πάτρια εδάφη για διακοπές και για το καθιερωμένο προσκύνημα όπως λέει στην πατρίδα.

blogger hit counter