tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Τεράστιο πρόβλημα θα δημιουργηθεί στο Δήμο Τρίπολης, αν δεν εγκριθούν οι προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας!

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Τεράστιο πρόβλημα θα δημιουργηθεί στο Δήμο Τρίπολης, αν δεν εγκριθούν οι προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας!


Σίγουρα, οι προσλήψεις διμηνιτών για τον τομέα της καθαριότητας, δεν λύνει το πρόβλημα, όμως, με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού που έχει ο Δήμος της Τρίπολης, στις συγκεκριμένες υπηρεσίες, η πρόσληψη αυτών των συμβασιούχων κρίνεται απαραίτητη, για να μην προκύψει χάος με ...
την αποκομιδή απορριμμάτων στην Τρίπολη  και στις άλλες δημοτικές ενότητες.
Το θέμα εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Κώστας Ταλούμης, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο , λέγοντας ότι οι συμβάσεις των σημερινών διμηνιτών λήγει στις 19 Ιουνίου και θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο κενό στο εργατοτεχνικό προσωπικό. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος ζητά την πρόσληψη 24 ατόμων, με συμβάσεις δίμηνης απασχόλησης. Πρόκειται για 16 εργάτες καθαριότητας, δύο ηλεκτρολόγους, πέντε οδηγούς και ένας χειριστή μηχανημάτων.
Ο κίνδυνος όμως σε αυτή την περίπτωση –όπως επισήμανε και ο πρώην Αντιδήμαρχος καθαριότητας Τάσος Κακλαμάνος – είναι να μην εγκριθούν οι προσλήψεις από το ελεγκτικό συνέδριο, κάτι που αν συμβεί, θα δημιουργηθεί δισεπίλυτο πρόβλημα στην περιοχή μας.
Ο Δήμος Τρίπολης δεν μπορεί να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, λόγω των περιορισμών που έχει θέσει η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο του Μνημονίου, αλλά ακόμα κι αν ξεκινούσε διαδικασίες πρόσληψης μονίμων, οι διαδικασίες είναι τόσο χρονοβόρες, που θα περνούσαν πολλού μήνες, ίσως και χρόνια (!) για να πιάσουν δουλειά αυτοί οι άνθρωποι.
Συμπερασματικά, ο Δήμος ελπίζει να γίνουν δεκτές αυτές οι προσλήψεις και παράλληλα θα δώσει σε ιδιώτες ένα κομμάτι της καθαριότητας, όπως του δίνει πλέον το δικαίωμα τελευταίος νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή.
blogger hit counter