tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Σμυρνιώτης: "Ο καθολικός έλεγχος, είναι μη έλεγχος. Δεν θα οδηγήσει πουθενά"

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Σμυρνιώτης: "Ο καθολικός έλεγχος, είναι μη έλεγχος. Δεν θα οδηγήσει πουθενά"

Συμφώνησαν οι παρατάξεις Νικολάου και Γιόκαρη 

Το ζήτημα του ελέγχου στοιχείων της απογραφής του νέου Δήμου Τρίπολης από το Σώμα Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, απασχόλησε για άλλη μία φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης. Στη σημερινή συνεδρίαση το θέμα αυτό συζητήθηκε για περίπου δύο ώρες. Αποτέλεσμα ήταν να εγκριθεί κατά πλειοψηφία η πρόταση του Δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη ο οποίος πρότεινε ...
έλεγχο όλων των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων (Δημοτικών Συμβουλίων και Δημαρχιακών Επιτροπών) των πρώην Δήμων, με οικονομικό περιχεόμενο που δεν έχουν έγκριση νομιμότητας από την πρώην Περιφέρεια, με προτεραιότητα τις απευθείας αναθέσεις έργων χωρίς τεχνική μελέτη.
Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος είπε ότι πρέπει να γίνει έλεγχος, αλλά για συγκεκριμένες υποθέσεις, σημειώνοντας ότι όλη αυτή η πολύωρη συζήτηση που έγινε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί «φαρισαϊσμό». Υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατό να ζητηθεί έλεγχος γενικώς και αορίστως και τόνισε ότι «καθολικός έλεγχος, είναι μη έλεγχος», θέλοντας να επισημάνει ότι θα είναι ένας έλεγχος χωρίς συγκεκριμένη στόχευση, που δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.
Να σημειωθεί ότι την πρόταση του Δημάρχου ψήφισαν οι σύμβουλοι της παράταξης του (εκτός από τους Καρλή, Σαμαρτζή και Κατσίρη) και οι παρατάξεις Γιόκαρη και Νικολάου.
blogger hit counter