tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Ο Γιάννης Σταματάκος διορίστηκε Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου!

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ο Γιάννης Σταματάκος διορίστηκε Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου!

Ο Πέτρος Τατούλης υπέγραψε απόφαση με την οποία διορίζει Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τον Πολιτικό Μηχανικό, κάτοικο Τρίπολης, Ιωάννη Σταματάκο του Παναγιώτη (ο οποίος ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη "Νέα Πελοπόννησο", χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Η θητεία του λήγει όταν ο περιφερειάρχης Πελ/σου απολέσει την ιδιότητά του για οποιονδήποτε λόγο.
Στην απόφαση βεβαιώνεται ότι για την πρόσληψη του Εκτελεστικού Γραμματέα
της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει προβλεφθεί η απαιτούμενη πίστωση στον
προϋπολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οικονομικού έτους 2011.
Τέλος, κρίνεται ότι ο κ. Ιωάννης Σταματάκος του Παναγιώτη, πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο άρθρο 242 του ν. 3852/2010 είναι κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ και διαθέτει αξιόλογη διοικητική εμπειρία σε ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, καθώς επίσης διαθέτει τίτλο γνώσης Η/Υ, επιλέχθηκε ως ο καταλληλότερος των υποψηφίων από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1950, γονείς του ο Παναγιώτης Σταματάκος, Γεωπόνος και η Αλίκη Σταματάκου-Καρλή, υπάλληλος Αγροτικής Τράπεζας.
Αποφοίτησε από το ΄Β Γυμνάσιο Τρίπολης το 1968 και στη συνέχεια σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,1968-1973, αποκτώντας το Δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού.
Εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός Μηχανικού – Επικεφαλής κλιμακίων 5ης ΜΟΜΑ σε έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 1974-1976.
Από το 1976 έως σήμερα, διατηρεί στην Τρίπολη Τεχνικό Γραφείο, ως ελεύθερος επαγγελματίας, μελετών και κατασκευών δημόσιων και ιδιωτικών έργων.
Μέλος Τ.Ε.Ε. και αιρετό μέλος Αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου 1990-1996, 2007-2010. Εκπρόσωπος Τ.Ε.Ε. σε Συμβούλια ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΣΧΟΠ  Νομαρχίας Αρκαδίας.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης 1990-1993.
Έχει εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης 1986-1998. Αντιδήμαρχος Τρίπολης 1993-1994. Αντιπρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Τ. 1992-1998. Πρόεδρος Δημοτικής Ραδιοφωνίας 1989-1996. Αντιπρόεδρος Δημαρχιακής Επιτροπής 1995-1998.
Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αρκαδίας 1977-1978. Αναπληρωματικό μέλος Κ.Ε. Νέας Δημοκρατίας 1979. Εκλεγμένο μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Ν.Δ. Αρκαδίας 1978-1982, 1990-1991. Αντιπρόεδρος ΝΟΔΕ Αρκαδίας 2007-2010. Εκλεγμένο μέλος Συνεδρίων Ν.Δ. 1979, 1986, 1997, 2000, 2004, 2007.
Εκδότης-Διευθυντής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Αρκαδικός Τύπος» 1980-1988.
Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Αθλητικών Συλλόγων Παναρκαδικού Α.Ο., Αστέρα Τρίπολης, Γ.Σ. Αρκαδίας και Ε.Α.Κ. Τρίπολης.
Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Έφεδρων Αξιωματικών Αρκαδίας από το 2000 έως σήμερα.
Είναι έγγαμος με τη Μαρία Σταθοπούλου του Σωτηρίου και πατέρας 3 τέκνων, Παναγιώτης φοιτητής Πολιτικός Μηχανικός, Βασιλική φοιτήτρια Νομικής και Σωτήρης μαθητής Γυμνασίου.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ

Άρθρο 242
Εκτελεστικός Γραμματέας
1. Σε κάθε περιφέρεια συνιστάται μία θέση μετακλητού Εκτελεστικού Γραμματέα.
2. Ο Εκτελεστικός Γραμματέας διορίζεται και απολύεται με απόφαση του περιφερειάρχη που δημοσιεύεται σε περίληψη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παύει, δε, να ασκεί τα καθήκοντά του, όταν ο περιφερειάρχης που τον προσέλαβε απολέσει την ιδιότητά του για οποιονδήποτε λόγο.
3.α. Ο διορισμός του γίνεται κατόπιν επιλογής, στο πλαίσιο σχετικής δημόσιας προκήρυξης. Ο Εκτελεστικός Γραμματέας πρέπει να κατέχει πτυχίο Πανεπιστημίου ή
Τ.Ε.Ι. και να διαθέτει αξιόλογη διοικητική εμπειρία.
β. Είναι επιτρεπτός, εφόσον συντρέχουν τα ανωτέρω προσόντα, ο διορισμός υπαλλήλων και λειτουργών του δημόσιου τομέα, όπως αυτός εκάστοτε ισχύει, ανεξάρτητα από τη σχέση με την οποία υπηρετούν. Επίσης στις θέσεις αυτές επιτρέπεται και ο διορισμός υπαλλήλων των περιφερειών. Εξαιρούνται οι υπάλληλοι οι οποίοι υπηρετούν στην ίδια περιφέρεια. Ο χρόνος υπηρεσίας τους που διανύεται στις θέσεις αυτές λογίζεται, για όλες τις συνέπειες, ως πραγματική υπηρεσία στην οργανική τους θέση. Σε περίπτωση αποχώρησής τους από την παραπάνω θέση επανέρχονται αυτοδικαίως στη θέση που κατείχαν πριν από το διορισμό τους. Αν η θέση αυτή δεν είναι κενή, θεωρούνται ότι κατέχουν ομοιόβαθμη προσωρινή θέση, που συνιστάται αυτοδικαίως και καταργείται, επίσης, αυτοδικαίως, όταν αποχωρήσουν από την υπηρεσία.
4. Οι αποδοχές του Εκτελεστικού Γραμματέα είναι ίσες με τα δύο τρίτα (2/3) της αντιμισθίας του περιφερειάρχη. Τα πρόσωπα της περίπτωσης β΄ της προηγούμενης παραγράφου δεν λαμβάνουν τις αποδοχές της οργανικής τους θέσης.
5. Ο περιφερειάρχης μπορεί με απόφασή του να αναθέτει στον Εκτελεστικό Γραμματέα την υπογραφή με εντολή του εγγράφων και πιστοποιητικών, πλην χρηματικών ενταλμάτων.
6. Ο Εκτελεστικός Γραμματέας της περιφέρειας έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες :
α. Υπογράφει τις αποφάσεις χορήγησης αδειών με ή χωρίς αποδοχές και μετακίνησης εκτός έδρας στο εσωτερικό και εξωτερικό των υπαλλήλων της περιφέρειας.
β. Παρέχει οδηγίες, δίνει κατευθύνσεις και, γενικότερα, συντονίζει τις υπηρεσίες της περιφέρειας κατά την άσκηση του έργου τους.
γ. Προβαίνει στη μελέτη και εισήγηση μέτρων για τη βελτίωση και προαγωγή των λειτουργιών της περιφέρειας.
δ. Μεριμνά για την επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες των θεμάτων που είναι προς συζήτηση ενώπιον του περιφερειακού συμβουλίου ή των οικείων Επιτροπών
σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη.
ε. Παρακολουθεί τη διαδικασία εφαρμογής των αποφάσεων του περιφερειακού συμβουλίου και των οικείων επιτροπών από τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας.
στ. Μεριμνά για την έγκαιρη ετοιμασία των περιοδικών απολογισμών δράσης της περιφέρειας, σύμφωνα προς τα αντίστοιχα προγράμματα ή τις συγκεκριμένες αποφάσεις και ενημερώνει σχετικά το περιφερειακό συμβούλιο και τις οικείες επιτροπές.
ζ. Μεριμνά για τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικής δράσης των υπηρεσιών της περιφέρειας, την προσαρμογή της λειτουργίας τους στις ανάγκες της τοπικής
κοινωνίας και τη βελτίωση της απόδοσης του στελεχικού δυναμικού και των τεχνικών μέσων της περιφέρειας.
η. Οργανώνει κάθε νέα υπηρεσία που δημιουργείται στην περιφέρεια.
7. Ο περιφερειάρχης μπορεί, με απόφασή του, και με την επιφύλαξη της παραγράφου 5 του παρόντος, να μεταβιβάζει την άσκηση και άλλων αρμοδιοτήτων στον Εκτελεστικό Γραμματέα.
blogger hit counter