tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: «Συνδιάσκεψη; Ναι… Αλλά για άλλο σκοπό» λέει το τοπικό ΠΑΣΟΚ

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

«Συνδιάσκεψη; Ναι… Αλλά για άλλο σκοπό» λέει το τοπικό ΠΑΣΟΚ

Στη δημοσιότητα δόθηκε ο "σκελετός" της εισήγησης της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης ενόψει της προγραμματικής Συνδιάσκεψης ΠΑΣΟΚ.
Το τοπικό ΠΑΣΟΚ προτείνει, ζητά, διεκδικεί να επικρατήσει μία διαφορετική ΑΤΖΕΝΤΑ από αυτή που τοποθετήθηκε από το γραμματέα του ΕΣ ΠΑΣΟΚ. «Ζητάμε την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ατζέντας για προγραμματική συνδιάσκεψη και την έναρξη ενός σκληρού, εξαντλητικού, διαρκούς και σκληρού διαλόγου αλλεπάλληλων διαδικασιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


«Συνδιάσκεψη; ΝΑΙ.. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΣΚΟΠΟ.
Χρειάζεται όσο ποτέ ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ στην παρούσα στιγμή, με απαραίτητη παρέα την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και τον ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ της σε ένα καινούργιο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον, της γρήγορης πληροφόρησης, των αμέτρητων εισηγητών για έξοδο από την κρίση, των αμέτρητων αμετροεπών διαπιστώσεων, του διεθνοποιημένου περιβάλλοντος άσκησης πολιτικής, της ανεπάρκειας των κυρίαρχων ιδεολογιών, της δομικής κρίσης του καπιταλισμού- άρα και της ευκαιρίας για επικράτηση νέων αφηγημάτων.. Για όλα αυτά  ΝΑΙ η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ είναι ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
Αν δεν πιστεύουμε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο φορέας ανατροπής αυτής της Παγκόσμιας, Πανευρωπαϊκης και «Ελληνικής» κρίσης, τότε δεν έχουμε κανένα λόγο να βρισκόμαστε εδώ.
Αν δεν πιστεύουμε ότι περνάμε το πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της πρόσφατης ιστορίας μας, τόσο ως πολιτικός οργανισμός, όσο και ως ποιότητα της Δημοκρατίας,  τότε πάλι δεν έχουμε λόγο να βρισκόμαστε εδώ.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι γι’ αυτό γίνεται η Προγραμματική Συνδιάσκεψη.
1ον Γίνεται γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε
2ον Γίνεται γιατί  τολμάμε,
Ας μην κάνουμε αυτή τη διαδικασία φανταχτερή, με πολλά χειροκροτήματα, με πολλές και ανεύθυνες αποδοκιμασίες, με ατέρμονες διαπιστώσεις, ή εν τέλει ένα επικοινωνιακό τέχνασμα ότι πάμε καλά ή θα πάμε καλύτερα…
Προτείνουμε, ζητάμε, διεκδικούμε να επικρατήσει μία διαφορετική ΑΤΖΕΝΤΑ από αυτή που τοποθετήθηκε από το γραμματέα του ΕΣ ΠΑΣΟΚ. Ζητάμε την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ατζέντας για προγραμματική συνδιάσκεψη και την έναρξη ενός σκληρού, εξαντλητικού, διαρκούς και σκληρού διαλόγου αλλεπάλληλων διαδικασιών.

Ο «δρόμος» της νέας ατζέντας που ζητάμε περνάει και πρέπει να χαρακτηρίζεται από:
1. ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ
Μέσω της ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ μπορούμε και πρέπει να κάνουμε κριτική και αυτοκριτική, σκληρή αν χρειαστεί, και να αναστοχαστούμε.
  ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ
Ευθύνη μας είναι να δώσουμε τέλος στο λαϊκισμό,  να δώσουμε τέλος στην ατομικότητα-«κλαδικότητα», να δώσουμε τέλος στο “I win you lose”, να πάψουμε να ταυτίζουμε το οικουμενικό «δίκαιο» με το ιδιωτικό «δίκιο μου».
Μέσω αυτής της διαδικασίας της Συνδιάσκεψης χτίζουμε την εμπιστοσύνη με τα παρακάτω απλά βήματα:
α) θαρραλέα εξήγηση αιτιών κρίσης,
β) ειλικρινής απαρίθμηση μέτρων που χρειάζονται για την αντιμετώπιση της κρίσης,
γ) διαδικασίες και στόχους για μια νέα, διαρκή και σταθερή ανάπτυξη.
  ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ
Φτάσαμε σε μία δημοκρατία κατ’ επίφασιν, όπου τα πολιτικά σχήματα, οι ηγεσίες στα ανεπτυγμένα κράτη έχουν φτάσει στο ναδίρ όσον αφορά τη δύναμη τους σε σχέση με το κεφάλαιο.
  ΕΥΘΥΝΗ..
Έχουμε ευθύνη ως μέρος της λειτουργίας του κόμματος μας. Όχι στην αποστασιοποιημένη ουδετερότητα, υπάρχουν επίπεδα ευθύνης όλων μας.
Με «ένταση» ζητάμε την επικράτηση της (πραγματικής και όχι φανταχτερής) Συμμετοχικότητας, με σύστημα εσωτερικών δομών διαβούλευσης.

5.  ΕΝΤΑΣΗ- ΠΙΣΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΑ
..από αυτό εξαρτάται η επιτυχία μας και εν τέλει το κοινό καλό. Τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες μας τις έχουμε εντοπίσει, την απόσταση «λέξεων»- «δηλώσεων» και «πράξεων» την έχουμε ζήσει, πάμε να ζήσουμε το καινούργιο που τελικά μέρος του οποίου μπορεί ήδη να έχει ειπωθεί..
Οι γενικόλογες καλές προθέσεις δεν είναι αρκετές.
η εγχάραξη και εν τέλει η επικράτηση των νέων προτεραιοτήτων στο χέρι μας είναι να γίνει.. ας μπούμε με ένταση και πίστη σε αυτό το δημοκρατικό παιχνίδι, όπου όσοι δεν το πιστεύουν περισσεύουν..

Με εκτίμηση,
Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ Τρίπολης

**Το εν λόγω κείμενο αποτελεί το «σκελετό» της εισήγησης της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης. Στο εγγύς μέλλον θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις της Τ.Ο. επί των παραπάνω θεμάτων- κατηγοριών.»
blogger hit counter