tEFa7rqPp-c7UtSlqZ3pgypkFZI kalimera-arkadia.gr: Οικονομικοί μετανάστες και «ΡΟΜΑ» οι αιτίες για τα μεγαλύτερα προβλήματα ασφαλείας στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Οικονομικοί μετανάστες και «ΡΟΜΑ» οι αιτίες για τα μεγαλύτερα προβλήματα ασφαλείας στην περιφέρεια Πελοποννήσου


Πολύ σημαντικά στοιχεία για την εγκληματικότητα και τα προβλήματα που εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο, παρουσίασε  ο Γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου Ηλίας Γεωργόπουλος, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο κ. Γεωργόπουλος είπε ότι η Αστυνομία έχει προχωρήσει στη χαρτογράφηση των εγκληματογόνων περιοχών και επισήμανε ότι φέτος παρατηρήθηκε ...
μία μικρή οριακή αύξηση σε κλοπές και διαρρήξεις, σε κατοικίες και ΙΧ. Ενώ, μείωση παρατηρείται σε ληστείες (τράπεζες κλπ).
Θεαματικά αποτελέσματα εμφανίζονται στη μείωση των τροχαίων, αφού έχουν σημειωθεί τα μισά θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, σε σχέση με πέρυσι.
Η Κορινθία έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα, έπεται η Μεσσηνία, η Λακωνία, η Αργολίδα και τελευταία είναι η Αρκαδία.
Ειδικά, για την Αργολίδα, σύμφωνα με την αστυνομία, τα προβλήματα που δημιουργούνται εντοπίζονται στην περιοχή, λόγω των ΡΟΜΑ και των μεταναστών, ενώ υπάρχουν προβλήματα και από τις φυλακές σε Τίρυνθα και Ναύπλιο. Φέτος, στην Αργολίδα, μειώθηκε η εγκληματικότητα και μείωση τροχαίων.
Στην Αρκαδία, κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2011, παρατηρείται μικρή αύξηση σε κλοπές και διαρρήξεις, στους πέντε νομούς της περιφέρειας. Επίσης, ανέφερε ότι παρατηρείται μείωση σε ληστείες (τράπεζες κλπ), ενώ τόνισε ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη μείωση κατά 50% των θανατηφόρων τροχαίων, σε σύγκριση με πέρυσι.
Ο κ. Γεωργόπουλος είπε ότι η Αρκαδία θεωρείται ο πιο ήρεμος νομός και προβλήματα εντοπίζονται στο οδικό της δίκτυο, κυρίως τους χειμερινούς μήνες.
Τα προβλήματα έγκεινται στις αθλητικές συναντήσεις, λόγω των αγώνων του Αστέρα στη Σούπερ Λίγκα. Οριακή αύξηση ληστειών παρατηρείται στην Αρκαδία, ενώ μείωση υπάρχει στις κλοπές και διαρρήξεις.
Στην  Κορινθία παρουσιάζεται αύξηση κλοπών, διαρρήξεων και μείωση σε ληστείες. Τελευταία έγιναν αρκετές συλλήψεις δραστών που ενέχοντο  σε ληστείες, εν ώρα ύπνου, που είναι ό,τι πιο επικίνδυνο. Προβλήματα παρατηρούνται στους δρόμους, λόγω της κομβικής θέσης  που έχει η Κορινθία και της γειτνίασης με την Αθήνα.
Επίσης, στην Κορινθία παρατηρείται μεταφορά εγκληματικότητας, επειδή, όπως είπε ο κ. Γεωργόπουλος, είναι ο λαιμός του μπουκαλιού, ένα κομβικό σημείο. Πρόβλημα ανακύπτει και με το λιμάνι, αφού υπάρχει σύνδεση με την Ιταλία και συγκεντρώνονται κυρίως Αφγανοί για να ανέβουν στις νταλίκες προς την  Ιταλία. Επίσης, υπάρχει μεγάλος αριθμός ΡΟΜΑ.
Στη Λακωνία είναι  πιο ήρεμα τα πράγματα. Στην τροχαία, παρατηρούνται προβλήματα, αφού το οδικό δίκτυο είναι προβληματικό . Υπάρχει ακόμα αύξηση εγκληματικότητας σε ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις και αυτό ανησυχεί την ΕΛ.ΑΣ.
 Στη Σκάλα και τη γύρω περιοχή, προκύπτουν προβλήματα από τη διαμονή πολλών μεταναστών και ΡΟΜΑ.
Στη Μεσσηνία έχουν μειωθεί τα τροχαία ατυχήματα, ενώ υπάρχει αύξηση σε ληστείες, κλοπές κα διαρρήξεις. Προβλήματα εντοπίζονται στη Τριφυλλία, από τη διαμονή οικονομικών μεταναστών και των καταυλισμών  ΡΟΜΑ.
Στην περιοχή, υπάρχουν πολλά προβλήματα και από την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης. Τέλος, στις ακτές Αργολίδας, Μεσσηνίας, Λακωνίας έχουν γίνει συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων και αποβίβαση λαθρομεταναστών, στην Κορώνη, Ερμιονίδα κα Αεροπολή.

blogger hit counter